Lukk søk

Aktuelt

June 23, 2021

Norge fikk rundjuling av Russland: - Vi var ikke i nærheten

Norge fikk kjørt seg kraftig i den siste kampen i gruppespillet og tapte hele 18-1 mot Russland i dag. I morgen venter Sør-Korea i kvartfinalen.

Norge visste på forhånd at de ville få det tøft i den siste ubetydelige gruppespillkampen mot Russland, og russerne var nådeløse mot de norske spillerne. Allerede etter første periode stod det hele 8-0 til Russland.

- Vi hang ikke med fra start, og må bare stikke fingeren i jorda og si at vi ikke var i nærheten i denne kampen, fortalte Lysenstøen til nitten.no etter kampen

Andre periode var bedre sett med norske øyne, men i den siste var det fritt frem for russerne som ikke ga seg før det stod 18-1 på måltavla.

Skader på viktige spillere

Landslagssjefen ønsker ikke å finne masse bortforklaringer på stortapet, men forteller at de tidlig begynte å fokusere på morgendagens kvartfinale mot Sør-Korea.

- Russerne bare kjørte på, og da vi i tillegg fikk litt skader på en del viktige spillere, så lot vi dem hvilke resten av kampen. Vi tok dem rett og slett ut ut av vår line up for å spare dem til morgendagens kamp.

Det skal vel fortsatt ikke bli 18-1, Lysenstøen?

- Jeg forstår hvor du vil, men Russland var fryktelig gode. Vi har med oss flere debutanter som har fått kjent på nivået i dag, og de spillerne som vi plukker hever nivået og kvaliteten hos oss at det fort kan bli slike sifre. En god lærdom for debutantene som i løpet av flere år skal spille flere kamper av det kaliberet vi møtte i dag.

Analyserer dem gode tingene

For å få en best mulig oppladning til i morgen så har laget fått gått igjennom analyser fra dagens kamp. Samtidig som trenerteamet har hatt samtale med hver enkelt spiller. Noe som er helt udramatisk i følge Lysenstøen.

- Vi har lagd analyser til hver enkelt spiller. Det gjorde vi for å vise dem elementære ting i spillet vårt, samt at vi ønsket å vise frem ting som de gjorde bra. De fikk se litt analyser etter lunsjen vi har hatt, også glemmer vi denne kampen hurtigst mulig, forteller landslagssjefen.

Tilstanden til de spillerne som tidlig kastet inn håndkle, skal etter hva vi erfarer ikke være så alvorlig at kvartfinalen i morgen ryker. Lysenstøen bekrefter også at røntgenbildene som har blitt tatt var positive.

- Vi har to spillere som får behandling inn mot kampen i morgen, og heldigvis så visste røntgen at også sistemann blir klargjort for spill. Loyd Solberg, Knut Norstoga og Magnus Bøgle er tre spillere som må være med å hjelpe debutantene om vi skal vinne i morgen.

To matchballer til OL

Norge har kvalifisert seg til kvartfinalen og i morgen er Sør-Korea det første hinderet til å direktekvalifilsere seg til OL i Beijing. Skulle Norge tape den kampen, blir det spill om femteplassen. Der møter de vinneren av Russland og Tsjekkia.

- Først og fremst så har vi gode muligheter til å slå Sør-Korea. Vi tapte riktignok mot dem sist, men det blir en jevn batalje. Spiller vi opp i mot vårt beste, så skal vi ha en god sjans til å slå dem og avansere til en semifinale, fortsetter den tidligere MS-treneren.

- Skulle i dette gå, så får vi en ny sjanse mot Tsjekkia, siden de aldri i verden slår dette russiske laget. De tapte vi 2-0 mot i den siste treningskampen før VM her nede, og det var en kamp vi like godt kunne ha vunnet. Så jeg håper at gutta er tente i morgen, slik at vi ikke får en spennende kamp dagen etter, avslutter Lysenstøen.

Kvartfinalen spilles 17:30 i morgen, og går direkte på Paralympic Games sine Youtube-kanal.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form