Lukk søk

Landslaget

December 7, 2021

Norge fikk OL-nei: - 2018-avgjørelsen opprettholdes

IIHF-styret brukte både mandag og tirsdag i nye møter før de konkluderte: Kina beholder plassen i OL 2022 mens Norge må bli hjemme.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

- Styret bekrefter at de opprettholder 2018-avgjørelsen fra IIHF-kongressen om å tildele Kinas herrelandslag plassen som vertsnasjon i OL 2022, skriver IIHF i en e-post til nitten.no.

Det ble varslet at det kunne komme en avgjørelse da styret i det internasjonale ishockeyforbundet diskuterte OL-saken for to uker siden, men avgjørelsen ble utsatt. Både mandag og tirsdag ble det gjennomført møter før konklusjonen kom tirsdag ettermiddag.

- Selv om vi selvfølgelig hadde håpet på OL-deltagelse, er det godt å endelig ha en avgjørelse, sier Tage Pettersen, president i Norges Ishockeyforbund, til hockey.no.

Rangert som nummer 32

Kina var i utgangspunktet direktekvalifisert som arrangørland, men IIHF har vært usikre på om den 32. rangerte nasjonen er konkurransedyktige og fryktet det kunne være dårlig reklame for sporten dersom laget endte opp som kasteball i lekene.

Som beste rangerte ikke-kvalifiserte nasjon ville Norge blitt tildelt OL-plassen dersom Kina hadde blitt ekskludert.

- Det har den siste tiden vært mange spørsmål relatert til en potensiell deltagelse, og hva den endelige avgjørelsen vil bli. Norges Ishockeyforbund har i liten eller ingen grad hatt påvirkning i denne prosessen, og dertil beslutningen, og ei heller kunnet forutse utfallet, sier Pettersen.

Testkamper

I forkant av konklusjonen ble det arrangert testkamper der Kunlun Red Star tapte 5-4 mot Amur Khabarovsk og 4-1 mot Avangard Omsk. Det kinesisk-baserte KHL-laget har en rekke nordamerikanere med kinesisk pass som kan være aktuelle for OL-spill.

Det er blant annet disse spillere det kinesiske forbundet har brukt som argument for at landslaget vil holde høyt nok nivå under lekene, og som er ført opp på bruttotroppen som ble overlevert IIHF for to uker siden.

Uten OL-deltagelse blir VM i Finland fra 13. til 29. mai 2022 det neste mesterskapet for de norske ishockeyguttene.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form