Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 8, 2021

Nittens tabelltips - 6. Lillehammer: Svært vanskelig motstander for alle

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! På sjetteplass følger et lag der treneren får terningkast 6, men svakheten er kvaliteten og bredden på backplass.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Lillehammer IK

Stiftet: 1957
Trener: 
Aleksander Smirnov
Hjemmebane: Eidsiva Arena
Plassering forrige sesong: 5. plass
Tre profiler: Joakim Eidsa Arnestad, Nick Dineen, Andreas Martinsen
Hjemmeside: lillehammerhockey.no

Lillehammer fremstår nå med en tydeligere spillestil og identitet enn foregående sesonger. Det bygges ut fra en god defensiv struktur - noe som vil bidra til at laget ikke lenge behøver å score like mange mål for å kunne ta poeng. Dette er etter vår oppfatning noe som passer bedre for klubbens muligheter og ressurser til å bygge et lag som kan kjempe i toppen. Når det ikke er mulig å hente toppspillere i alle lagdeler fra øverste hylle, kan dette kompenseres med god struktur, som igjen vil kunne gi spillerne trygghet og selvtillit. Laget har i dag for lite spisskompetanse offensivt og er også litt for tynne på backsiden. Lillehammer vil likevel bli en vrien motstander denne sesongen.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 5:

Oliver Dackell er hentet tilbake og var god sist han spilte for klubben. Trym Gran er en ung målvakt som har stort potensial og er på vei opp i karrieren. Han har allerede bevist at han holder bra nivå med flere gode prestasjoner sist sesong. Her har Lillehammer en bra målvaktsduo der begge kan bidra til at laget kan holde seg inne i kritiske perioder av matchene.


Backer - terningkast 3
:

Lagets spillestil vil påvirke at backene ikke blir satt på like mange utfordrende situasjoner som sist sesong. Når laget spiller mer samlet unngår man at backene havner så ofte i 1-1-situasjoner på store flater. Jonas Medby har kommet hjem til moderklubben og har dannet et godt backpar med finske Teemu Vuorisalo i treningskampene. Spencer Humphries hadde en svak sesong sist og må heve sitt spill for at Lillehammer skal bli en medaljekandidat. Humphries som importback kunne blitt erstattet med en som kan bidra mer i power play. Christian Fosse, Stein André Hagen og Sverre Rønningen er alle defensive tøffinger og gode lagspillere.

Forwards - terningkast 4:

Lillehammer har ikke like mye offensiv spiss i laget som tidligere sesonger. Laget vil nok likevel kunne score en del mål på sine kontringer. Det er behov for en topprekke til, men formasjonen med Andreas Martinsen, Nick Dineen og Martin Gran holder et veldig bra nivå. Den nye finske senteren Frank Gymer må ha kapasitet til å danne en rekke som kan produsere for at Lillehammer skal bli gode nok i angrep. I denne rekka vil trolig Alexander Reichenberg også bidra når han er klar for kamp igjen.

Trener terningkast 6: Aleksander Smirnov passer dette Lillehammer-laget veldig bra. Smirnov er en erfaren og dyktig trener som vet hvordan han skal utnytte lagets kapasitet på best mulig måte. Her har Lillehammer gjort en god signering som vil sørge for at laget vil bli en svært vanskelig motstander for alle i ligaen.

Sum Lillehammer: 18 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form