Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 8, 2021

Nittens tabelltips - 5. Storhamar: Mangler litt for mye til å være en tittelkandidat

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! På femteplass finner vi et lag med store ambisjoner som har slitt voldsomt i oppkjøringen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Storhamar IL

Stiftet: 1957
Trener: 
Anders Gjøse
Hjemmebane: CC Amfi
Plassering forrige sesong: 2. plass
Tre profiler: Patrick Thoresen, Rasmus Ahlholm, Eirik Salsten
Hjemmeside: sil.no

Storhamar var gode sist sesong og ønsker å bygge videre på dette, men sesongoppkjøringen har vært svak. Storhamar ønsker å føre kamper og ha pucken mye, men det har de ikke klart å beherske nå i oppkjøringen. Laget har sluppet inn veldig mange mål og behøver å finne et grunnspill som passer det mannskapet som er tilgjengelig. Hamar-gjengen har ennå ikke kunnet stille fullt lag i noen kamper og vil nok bli bedre når de får de fleste tilbake på isen. Laget har uansett for svak backbesetning og må nok treffe veldig godt i jakten på en ny importback for å kunne være en utfordrer til en tittel denne sesongen. Storhamar har en solid oppbakking i egen by og av egne fans - spesielt om laget henger med i toppen. Konkurransen der er knallhard nå og vi tror Storhamar mangler litt for mye til å være en tittelkandidat i dagens situasjon.

Vurdering:

Målvakter - terningkast: 5

Viktor Kokman er en god målvakt som dekker mye med sin spillestil og størrelse. Dersom forsvarsspillet blir bedre vil han nok en gang kunne være en topp målvakt i ligaen. Storhamar har en klar og tydelig førstemålvakt her. Mathias Arnkværn og Markus Røhnebæk Stensrud er begge en unge, lovende målvakter som kommer opp fra yngres avdeling og vil trolig bytte på oppgaven som andremålvakt.

Backer - terningkast 3:

I lagbyggingen har det etter vår oppfatning blitt gjort en overvurdering av kvaliteten på backplass. Erik de la Rose, Jimmy Andersson og Markus Mikkelsen har i tillegg slitt med skader og ikke kunnet spille kamper. Backene som da er igjen er ikke dårlige, men er ikke av typen som er klare for å bekle en topp backrolle i dag. Mats Larsen Mostue, Sondre Bjerke og Andreas Øksnes er alle helt ok og erfarne backer. Sander Vold Engebråten hadde en flott sesong sist og kan bli en toppback over tid. Storhamar jakter nå en forsterkning som kan gi et løft på backposisjon.

Forwards - terningkast 5:

Denne lagdelen er bra og inneholder en fin miks av erfarne spillere og spillere som er på vei opp i karrieren. Noe av fjorårets suksess var at det ble produsert mye fra to ulike formasjoner. Rekka med Rasmus Ahlholm, Eskild Bakke Olsen og Patrick Thoresen var meget god. Eirik Salsten, Simen André Edvardsen og Martin Rønnild produserte også veldig mye poeng sammen. Storhamar har også hentet inn Samuel Solem som har fungert som en god rollespiller og undertallspesialist på landslaget. Jacob Lundell Noer kan med en skadefri sesong også bidra for å gi laget en offensiv spiss sammen med stortalentet fra Trondheim - Andreas Dahl. Laget har mange gode spillere som også kan bidra til at det kan stilles en sterk tredje- og fjerderekke på Hamar.

Trener - terningkast 5:

Anders Gjøse tar fatt på sin andre sesong som hovedtrener på Hamar. Gjøse er en fagmann til fingerspissen som virkelig brenner for hockey. Han har opparbeidet lang fartstid i trenerrollen og har med seg Petteri Nummelin og Daniel Jørgensen videre i trenerteamet.

Sum Storhamar: 18

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form