Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 6, 2023

MS-anken avvist - Comet får plassen på øverste nivå

Manglerud Stars tilværelse som toppklubb i norsk hockey er over for denne gang.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

Ankeutvalget valgte i et møte mandag ikke å ta Manglerud Stars anke til følge, melder ishockeyforbundet i en pressemelding. Det betyr at klubben ikke får lisens for spill i de to øverste divisjonene neste sesong og må starte på nytt i 2. divisjon.

«Ankeutvalget har i sin behandling av MS' anke ikke funnet at det er gjort feil i saksbehandlingen. Utvalget mener det godtgjort at MS, over tid, har drevet på en måte som ikke har vært forsvarlig. Utvalget mener i likhet med klubblisensutvalget at MS har en økonomisk situasjon som ikke gjør det mulig å gjennomføre sesongen 2023/2024 i NIHFs to øverste divisjoner».

MS-styreleder Ove Sundelius har tidligere uttalt til nitten.no at han fryktet for den tradisjonsrike klubbens fremtid dersom dette ble utfallet.

- Absolutt. Det gjør jeg. Hvis ikke vi har et lag på toppen er det vanskelig å holde på talentene over tid. Da raser korthuset etter hvert. Så ja, jeg frykter for klubbens fremtid. Satsingen på U16, U18 og U20 blir vanskelig uten et seniorlag.

Økonomisk trøbbel

Klubblisensutvalget pekte på at MS gikk 2,5 millioner i underskudd i 2022, reduksjon av egenkapitalen til minus 2,3 millioner og at revisors beretning for 2022 uttrykker bekymring om vesentlig usikkerhet om fortsatt drift da Oslo-klubben ikke ble tildelt lisens.

«Klubben har en særdeles utfordrende likviditet» og «klubben har høy gjeld i forhold til omsetning» het det i pressemeldingen.

- Skuffende, absolutt. Kanskje ikke så overraskende, men skuffende. Situasjonen er ikke så dyster som de skal ha det til, sa Sundelius da til nitten.no.

Dette budskapet har man åpenbart ikke lyktes med å selge inn og få gjennomslag for i anken.

Sundelius forklarte at klubbledelsen jobbet med å få til en gjeldssanering i løpet av kort tid. Siden har det også skjedde ting på sport da Marius Trygg, som ledet laget i del to av forrige sesong, har reist til Stavanger.

- At de mener vi ikke kan betjente den gjelden vi har med et så lite budsjett kan jeg forsåvidt forstå, men hvis vi får ned gjelden ned mot halvert, og er på en handlingsplan over tre år, kan vi klare dette. Å ha et billig lag og billig apparat er vi vant til, sa styrelederen.

Comet-avklaring

Den avviste anken betyr at champagnen kan sprettes i Halden. Comet blir tilbudt plassen på øverste nivå, har et styrevedtak på at de skal takke ja og blir lag nummer ti på toppnivå i 2023/2024-sesongen.

Comet-leder Thorbjørn Danielsen har fortalt nitten.no at ventetiden har vært og er frustrerende for haldenserne, men saksgangen har gått raskere enn klubbene fryktet da prosessen i teorien kunne dratt ut til begynnelsen av juli.

PS! Avgjørelsen betyr samtidig at Ski får den ledige plassen i 1. divisjon og tar steget opp etter noen sesonger på nivå tre.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form