Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 1, 2023

Nitten.no erfarer: Martinsen presenteres som Vålerenga-spiller

Vålerenga innkaller til pressekonferanse mandag. Etter det nitten.no får opplyst blir Andreas Martinsen der presentert som Vålerenga-spiller.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

På årets første dag har Vålerenga varslet at de kaller inn til pressekonferanse på Jordal mandag klokken 10 der en ny spiller skal presenteres.

Etter det nitten.no får opplyst er det, slik mange har spekulert i de siste dagene, Andreas Martinsen som er klar for Oslo-klubben. Det har ikke lyktes nitten.no å få en kommentar fra Anders Myrvold i Vålerengas sportsutvalg søndag.

Myrvold, trener Fredrik Andersson og nykommeren vil være tilstede på Jordal mandag, opplyser VIF.

Den første som drar

Landslagsspiller Martinsen blir dermed den første som reiser fra Lillehammer etter at flere spillere i romjulen fikk beskjed om at de kan få forlate klubben dersom en annen mulighet dukker opp.

- Jeg har ikke fått annen informasjon enn at han skal være på trening i morgen, svarer Lillehammer-assistent Anton Säll til nitten.no på spørsmål om Martinsen nå forlater LIK.

Fredag var det Martinsen selv som i avisa GD avslørte at flere i LIK-troppen hadde blitt informert om at de kunne finne seg nye klubber.

- Det er kjipt. Samtidig er det forståelig slik situasjonen er nå. Jeg hadde forventet en slik beskjed. Skal de kutte må de starte et sted, og det er ikke til å legge skjul på at jeg er den spilleren som er den største utgiften for klubben, sier Martinsen til GD.

- Situasjonen er ja ... Jeg føler ikke det er noe poeng å skjule akkurat det. Beskjeden er at om klubben skal overleve må det kuttes drastisk i utgifter. Slipper de å betale meg lønn ut sesongen, kan det gjøre at andre får bli og få lønn, sier Martinsen.

Treårskontrakt

32-åringen skrev under en treårskontrakt med Lillehammer i fjor sommer og bosatte seg på en bondegård i nærområdet med plan om å avslutte karrieren i klubben han spilte for allerede som junior. LIK må nå spare rundt en halv million i måneden ut sesongen og slipper lønnsutgifter ved at Martinsen reiser.

- Alternativet er at klubben går konkurs, at absolutt ingen får lønn og alt går til helvete. Selvfølgelig må noe gjøres, men det er klart det er kjedelig, sa Martinsen til GD i forkant av fredagens hjemmetap mot Storhamar.

TV 2-ekspert Erik Follestad Johansen kommenterer Vålerengas varslede pressekonferanse mandag slik:

- Vålerenga kaller inn til pressekonferanse på Jordal i morgen, så da er vel Martinsen klar. Tidenes dyreste lag i Norge skal bli enda dyrere. Hvis ikke det laget tar NM-gull så er det rett og slett en skandale, skriver TV 2-ekspert Erik Follestad på Twitter.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form