Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 25, 2023

Nitten.no erfarer: Henter Henrik Eriksson tilbake til Norge

Etter det nitten.no får opplyst returnerer Henrik Eriksson til Norge og vil onsdag bli presentert som Vålerenga-spiller.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Vålerenga slapp tirsdag morgen en video der klubben gjør det klart at de vil presentere en nykommer onsdag klokken 10.

- Dette er en spiller med masse offensive kvaliteter. Han hadde en god sesong i fjor og avsluttet med å vinne sluttspillet. Og det er det vi ser etter med nye spillere; nemlig erfaring med å vinne. Det ønsker vi i laget vårt, sier sportssjef Anders Myrvold i videoen.

Etter det nitten.no får opplyst er Henrik Eriksson klar for Oslo-klubben. Om det er svensken Myrvold snakker om i videoen er uklart, men Jordal skal være neste stoppested for 27-åringen.

Vålerengas sportslig ledelse ønsker ikke å kommentere saken tirsdag, men henviser til onsdagens presentasjon.

«The treble»

Henrik Eriksson innledet forrige sesong i Lillehammer, men var en av spillerne som forsvant da klubbens satsing kollapset før jul.

Svensken flyttet da til Nord-Irland og Belfast Giants der han denne våren var med på å vinne «The treble»; Challenge Cup, den britiske serien og sluttspillet.

27 år gamle Eriksson spilte for Brynäs, Södertälje, Kalmar, Mora og Östersunds IK i hjemlandet før han flyttet til Kitzbüheler i Østerrike og senere fikk én match i dansk hockey.

Etter en sesong i Italia ble det retur til Sverige og Vimmerby før Ringerike Panthers hentet Eriksson til Norge der han påfølgende sesong var med på å spille Hønefoss-laget opp på øverste nivå.

I 2021/22-sesongen gjorde Eriksson 31 poeng på 35 kamper. Forrige sesong ble det 30 poeng på 29 matcher i Lillehammer-drakten.

Jobbet med en center

VIF-sportssjef Anders Myrvold uttalte nylig til nitten.no at klubben da hadde en klassecenter øverst på ønskelisten før seriestart.

Nå skal det altså ha kommet en åpning for å hente inn Eriksson som trives best som ving.

- Vi har en rimelig full tropp, men det er noen ting vi jobber med. Spesielt en center. Der er det viktig at vi er nøye. Det koster også penger for det er en klassecenter som skal inn, sier Myrvold til nitten.no forrige uke.

Benjamin Byrkjeland, Gabriel Koch, Linus Rosdahl, Daniel Bøen Rokseth og Joona Partanen er sommerens nysigneringer på Jordal så langt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form