Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 5, 2023

Vålerenga bekrefter Byrkjeland-signering

Slik nitten.no omtalte onsdag formiddag blir den 25 år gamle løperen Benjamin Byrkjeland Vålerenga-spiller.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Vålerenga har denne uken gitt Tobias Lindström og Villiam Strøm beskjed om at de ikke får fornyet sine kontrakter på Jordal. En som derimot kommer inn i troppen er tidligere Stjernen-spiller Benjamin Byrkjeland.

Det lyktes ikke nitten.no å få en kommentar fra hverken Byrkjeland selv eller Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold onsdag formiddag, men klokken 15 ble signeringen offentliggjort.

- Jeg gleder meg til å spille for en klubb som har mulighet til å vinne noe, og gleder meg allerede til å komme i gang med neste sesong, sier Byrkjeland til VIFs hjemmeside.

Stjernen-sportssjef Darren Treloar bekreftet tidligere onsdag at 25 år gamle Byrkjeland har takket nei til Stjernens tilbud og forsvinner fra Fredrikstad.

- Han fikk et tilbud som vi dessverre ikke kunne matche. Vi ønsker Benjamin lykke til i sin nye klubb, sier Treloar til nitten.no.

Presenteres i dag?

Byrkjeland fortalte nylig Fredriksstad Blad at han har vært i dialog med flere norske klubber denne våren.

- Jeg føler at jeg ikke har tatt de stegene jeg selv har ønsket å ta i løpet av de to årene jeg har vært her. Før årets sesong var jeg i mitt livs form fysisk, men det ble ikke helt slik jeg hadde tenkt. Jeg følte ikke at jeg fikk utnyttet mine styrker til det fulle og før jul spilte jeg ikke så mye som jeg hadde ønsket, sa Byrkjeland til FB forrige uke.

Den fysisk sterke løperen uttalte samtidig at han ønsker seg til en klubb der han er tiltenkt en tydeligere rolle.

- Benjamin er en 100 prosent-type. Han er svært godt trent samtidig som han også er god på skøyter. Han vil bli ubehagelig for enhver motstander å møte. Vi er veldig fornøyde med å få han med på laget, sier Anders Myrvold til Vålerengas hjemmeside.

190 centimeter høye Byrkjeland er født i Örebro og spilte både i fødebyen, Kumla og Arboga før det ble USA-tur og en periode i Long Beach Bombers i WSHL.

Til Bergen

Bergen ble Byrkjelands første klubb i Norge våren 2016. Etter 44 kamper for bergenserne flyttet tøffingen til Narvik der han i sesong to var med på klubbens historiske opprykk.

Etter to sesonger på øverste nivå i nord, ble Stjernen neste stopp. På 85 seriekamper står Byrkjeland der med 30 poeng.

Anders Myrvold bekreftet overfor nitten.no tirsdag at Kalle Ekelund og Jørgen Karterud begge har fått beskjed om at er ønsket med videre i Vålerenga neste sesong. Også Justin Hamonic skal være aktuell for å forlenge avtalen på Jordal.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form