Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 16, 2022

Nitten.no erfarer: Han kan bli ny Stjernen-trener

Martin Weel Sanne kan bli ny Stjernen-trener neste sesong. Råde-gutten er på utgående kontrakt som J20-trener i svenske Leksand.

Foto: Daniel Eriksson, Leksand IF

32-åringen har Stjernen som moderklubb, men valgte tidlig å satse på en trenerkarriere der han i ung alder var innom både Stjernen 2 og Stjernen U17.

Sanne dro videre til Djurgården i 2015/2016-sesongen der han hadde ansvaret for U16-laget.

I 2019 ble han hentet til Leksand som assistent på klubbens J18-lag før han tok over som hovedansvarlig på J20-laget - en jobb han fortsatt har. Etter det nitten.no erfarer er han nå en het kandidat til å ta over Stjernen neste sesong.

Treloar-bekjentskap

Stjernen-sportssjef Darren Treloar kjenner Sanne godt og bekrefter at de to har gode samtaler.

- Martin var min assistent da jeg trente U17-laget til Stjernen for noen år tilbake. Vi snakker sammen ofte, og fikk en god relasjon fra tiden vi trente U17-laget. Det er en person jeg kjenner godt og som er en ung og lovende ishockey-trener, sier Treloar.

- Blir han Stjernen-trener neste sesong?

- Jeg har rådet han til å bli i Sverige noen sesonger til, og mer enn det vil jeg ikke kommentere, avslutter sportssjefen.

Daglig leder Anders Åsle sier til nitten.no at klubben ikke har noen trenere på blokka for 2022/23-sesongen per dags dato.

- Dette er ikke noe jeg har hørt om. Så vidt jeg vet så har vi ingen trenere på på blokka, og ikke noe vi jobber med. Uansett så er det feil tidspunkt for oss å snakke om neste års trener når vi befinner oss midt i sluttspillet, sier Åsle.

Utgående kontrakt

Sanne er på utgående kontrakt som J20-trener i Leksand og hevder han ikke har bestemt seg for hva han gjør neste sesong.

- Jeg er åpent for alt, og har ikke skrevet noen kontrakt med noen. At det har vært interesse fra norske klubber kan jeg bekrefte, men ingenting konkret, forklarer 32-åringen.

Etter det nitten.no erfarer vurderte Stjernen å hente Weel Sanne som hovedtrener i fjor. Da endte Fredrikstad-klubben opp med Anders Olsson som til tross for sportslig suksess tidligere i vinter fikk nye arbeidsoppgaver i klubben. Siden har Lasse Fjeldstad hatt ansvaret i boksen.

- Jeg hadde en kontrakt med Leksand i fjor, så mer enn det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Sanne som bekrefter at han ofte snakker med sportssjef Treloar.

- Vi har jevnlig kontakt og er gode venner. Jeg følger med på Stjernen så ofte som jeg kan, og da blir det naturligvis litt hockeyprat rundt kampene som jeg har fått med meg.

- Blir du Stjernen-trener neste sesong?

- Som sagt så er jeg på utgående kontrakt og vet ikke hva fremtiden bringer. Stjernen er moderklubben min og den betyr mye for meg, sier Leksand-treneren.

- Føler du deg klar for å trene et lag i Fjordkraft-ligaen?

- Det blir hypotetisk. Jeg har i likhet med alle andre unge trenere også ambisjoner, og føler at jeg utvikler meg daglig. Jeg er en bedre trener nå enn jeg var da jeg reiste til Sverige. Hvis du likte det svaret, sier trenerne som fylte 32 år tirsdag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form