May 12, 2021

Nilsens analyse: Norge i positiv utvikling

Hockeyekspert Tor Nilsen mener Norge ser stadig bedre ut i VM-oppkjøringen som nå for alvor nærmer seg innspurten.

1. periode (pauseresultat 1-2):

Oppsummering av perioden: Bra start på kampen av Norge som tok ledelsen etter en fin power play-scoring. Mathias Trettenes fant Thomas Valkvæ Olsen ledig i slottet som skjøt, og Tommy Kristiansen styrte pucken i mål. Norge var gode med puck i egen sone og løste daskenes press-spill på en god måte. 2-0 kom av at Norge spilte seg sikkert og fint gjennom midtsonen. Inngangen i angrepssonen var med god timing og bra puckkontroll. Valkvæ fant Eirik Saltsen som avsluttet et fint angrep.

Danskene reduserte med 36 sekunder igjen av perioden etter en kontring og fint angrepsspill. Her burde Norge sørget for å ha bedre balanse i laget og ligge på riktig side - da kunne scoringen vært unngått. En ganske jevn periode, men Norge klarte å beholde pucken i lengre perioder enn i tidligere kamper.

2. periode (pauseresultat 2-0):

Oppsummering av perioden: Denne perioden var Danmark det laget som var best med puck og tol over føringen i kampen. De vant også perioden 2-0 og tok dermed ledelsen i kampen. Nok en gang slapp Norge inn et mål etter en kontring hvor laget var i ubalanse og dermed havnet i undertall defensivt. Den tredje scoringen til Danmark var av den heldige sorten da et skudd fra skrå vinkel snek seg inn bak Jonas Arntzen i det norske målet. Norge har vist et bedre undertallsspill og har hevet seg i spillet med puck.

3. periode (pauseresultat (0-1):

Oppsummering av perioden: Norge fortsatte den gode trenden med å flytte pucken i laget. Utfordringen var at det fortsatt blir litt korte angrep og de gangene det blir etablert angrepsspill havner man ofte på utsiden og skaper dermed ikke de helt store målsjansene. Målet kom etter en sterk prestasjon av Tommy Kristiansen som fant Magnus Brekke Henriksen alene foran mål. Han scorer sikkert fra kort hold og sørget for at Norge tvang frem overtid.

Overtime (resultat 0-1):

Oppsummering: Norge fikk en overgang der Mats Rosseli Olsen fant Emil Martinsen Lilleberg som skjøt på direkten og den danske målvakten var sjanseløs. Norge vant dermed denne kampen 4-3 - noe som var viktig etter tap i de tre foregående kampene.

Laget har positiv utvikling og fremstår mye bedre i dag, og det er spesielt positivt at man får løftet spillet oftere opp i angrepssonen. Forbedringspotensialet ligger først å fremst i å komme mer direkte inn på mål og sette et hardere press på motstanders målvakt. Det var bra undertallsspill i dag, og også et bedre pucktempo de gangen man får muligheten i overtall.