Lukk søk

Landslaget

May 6, 2021

Nilsens analyse: Helt avhengige av å få på plass et bedre angrepsspill

Norge raknet i siste periode i treningskampen mot Danmark der det etter hvert sviktet både defensivt og offensivt. Her er vår hockeyekspert Tor Nilsens dom.

1. periode: skudd (5-6) perioderesultat 0-0:

Oppsummering av perioden: Bra start på kampen av Norge som skapte noen store sjanser i åpningsminuttene. Danmark satte etter hvert litt press, men Norge fortsatte sitt gode forsvarsspill fra forrige kamp og var sterke i egen sone. Norge var også bra på å spille over presset til Danmark i egen sone, men ikke like gode til å skape trykk i offensiv sone. Norge mistet noen spillere i løpet av 1. periode og måtte møblere om på laget noe som igjen førte til at blant annet ble Bull flyttet opp fra sin backposisjon. Noer kom aldri kom på isen i denne kampen og Tommy Kristiansen gikk ut etter noen bytt. Det betyr en del omrokkeringer på laget og i angrepsrekkene.

2. periode skudd (5-3) pauseresultat (0-0):

Oppsummering av perioden: Denne perioden var Danmark det laget som hadde puck mest og Norge kjempet bra og leverte godt forsvarsspill. Utfordringen var at det kun ble korte angrep og dermed endte det med at Danmark vant pucken kjapt og kunne fortsette å være det førende laget. Norge var etter min oppfatning preget av mangel på kreative og gode offensive spillere, som kan sørge for at laget kan beholde pucken lenger i laget og få flyttet opp spillet for å sette motstander under press.

3. periode skudd (15-3) pauseresultat (4-0):

Oppsummering av perioden: Danmark eide denne perioden og vant kampen fortjent til slutt. Norge klarte ikke å skape noe offensivt spill og laget bærer også litt preg av mye omrokkeringer underveis. Det ble som mot Sverige en ganske god forsvarskamp i to perioder, men det strakk ikke til etter hvert - noe som førte til et nytt tap i 3. periode.

Frustrerte norske spillere tok etter hvert utvisninger, som sørget for at alt handlet om Danmark i denne perioden. Undertallsspillet var heller ikke godt nok, og det slippes inn tre mål i denne fasen av spillet.

Norge er helt avhengige av å få på plass et bedre angrepsspill og få inn spillere med spisskompetanse som kan kontrollere pucken bedre enn hva som er tilfelle i dag. Det blir skapt veldig få farlige målsjanser, og med kun 12 skudd på mål på 60 minutter er det tydelig hvor det største forbedringspotensialet ligger. Norge må opp i ringa i spillet med puck - spesielt på vei gjennom midtsonen og i inngangen til offensiv sone. Der stopper mye opp.

Her vil Olimb-brødrene, Sondre Olden, Mathias Emilio Pettersen og Mats Rosseli Olsen kunne gi laget et løft når de er klare til kamp. Det gjelder å finne noen rekkeformasjoner med god kjemi som kan gi Norge et løft i det offensive spillet.

Nilsens stjerner:

3 stjerner: Jonas Holøs

2 stjerner: Christian Kåsastul

1 stjerne: Henrik Haukeland

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form