Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 16, 2023

Nilsen vurderer EHL-innledningen: - Ligaens største skuffelse

Hockeyekspert Tor Nilsen synes mesterne fra Stavanger Oilers er i rute, mener Lillehammer imponerer og er skuffet over Frisk Asker og Comet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Med runde én av dem i Elitehockeyligaen unnagjort, har vi bedt hockeyekspert Tor Nilsen om å analysere lagenes innledning.

Storhamar og Stavanger Oilers har begge kun ett tap innledningsvis mens Vålerenga har tapt mot begge de to konkurrentene. Lillehammer har overrasket med 18 poeng på ti kamper og ligger foran trioen Stjernen, Sparta Sarpsborg og Frisk Asker.

Nykommer Lørenskog har allerede ni poeng og har en liten luke ned til Ringerike Panthers og tabelljumbo Comet.

- Storhamar har vært stabile i sitt grunnspill og har vist en god evne til å stenge matcher de har tatt ledelsen i. Hva skjer dersom de skulle havne under mot de bedre lagene gjenstår å se, og de har ikke imponert mot de svakere lagene selv om de har vunnet greit. Selvsagt er poengfangsten bra selv om de tråkket på det berømte bananskallet i Lørenskog-kampen, sier Nilsen og melder følgende om de resterende ni lagene:

Oilers i rute

- Stavanger Oilers er akkurat der de skal være i toppen og har en imponerende sterk defensiv og ikke minst imponerende undertallsspill. Laget var litt flate i toppkampen mot Storhamar, men viser at de har nok kvaliteter til å kjempe om pokaler også denne sesongen. Oilers er best i «special teams» og har ligaens beste målvakt, men har utviklingspotensialet i det offensive spillet hvor flere forwards bør ha mer å gå på, fortsetter Nilsen.

- Vålerenga har startet bra, har kun tapt mot de to beste lagene i ligaen og ligger på tredjeplass. Det har vært litt trøbbel med skader og spillere som er ute av laget så VIF må derfor treffe på de spillerne som blir hentet inn for å kunne få noen fingre nærmer pokaler denne sesongen. Sportssjef Anders Myrvold har en oppgave å løse og må klare å forsterke dette laget med et par solide importer.

- Lillehammer har gått fra å våre askepott til prinsessen hvor Alexander Prince Reichenberg har sin beste sesonginnledning. Laget har vunnet alle kampene mot lag som det er forventet de skal ta, og har hatt et behagelig program så langt, men det er måten de har vunnet på som imponerer. LIK spiller en fartsfylt og underholdende hockey og er ligaens største positive overraskelse så langt. Jakub Petr og Daniel Sørvik har gjort en god jobb med laget og fått på plass en fungerende spillestil som gjør at de skal kunne bite godt ifra seg videre også.

- Stjernen svinger i prestasjonene og er vanskelige å plassere, men blir neppe noe mer en et lag rundt midten av tabellen. Fredrikstad-laget har noen av ligaens beste forwards og med det en spisskompetanse som kan avgjøre kamper, men er for avhengig av nettopp disse som må ta veldig mye spilletid. Ok så langt, men ikke noe mer enn det.

- Sparta Sarpsborg har ikke spilt godt nok i 60 minutter i matchene og sliter med å få til den effektiviteten de hadde tidligere sesonger. Manglende produksjon offensivt har også ført til at Sjur Robert Nilsen har byttet noe mer på formasjonen enn han tidligere har vært nødt til å gjøre. Et par svake kamper av målvakten Bence Balizs har ført til at laget har mistet muligheten til å kjempe om poengene. 11 baklengs på to kamper mot Storhamar er altfor mye, men i alle de øvrige matchene kunne de ha vunnet med bedre målteft og desperasjon for å trykke pucker inn i mål. På tabellen ligger de omtrent der jeg forventet, men dette laget har etter min mening en bra utviklingspotensiale.

- Frisk Asker er ligaens største skuffelse så langt, og det viser seg at lagbyggingen ikke har vært god nok med svakt backspill og heller ikke all verdens av målvaktspill. Frisk er ikke i nærheten av å ligne på et topplag så langt. Laget har offensive, gode spillere, men de kommer heller ikke til sin fulle rett når man mislykkes med å flytte pucken bakfra med sine backer. Litt skadetrøbbel har ført til at situasjonen har forverret seg, og Frisk behøver sårt å få inn mer kvalitet på backsiden.

- Lørenskog har vist seg fra en positiv side med herlig laginnsats og godt fungerende kollektivt forsvarsspill. De vil kunne kjempe om den siste sluttspillplassen om de kan opprettholde dette. Laget spiller uten noe særlig forventningspress utenfra og har i enkeltkamper imponert med tålmodighet og disiplin til sin treneres kampplan. Starten er veldig positiv og litt overraskende. Lørenskog har fått mye ut av sine ressurser så langt.

- Ringerike har som forventet fått en litt vrien sesongstart med flere bortekamper og rotete oppkjøring grunnet flommen. De har spilt seg opp litt og fått noe bedre kamper i det siste, men de har ikke sett gode nok ut til at det er naturlig å si at dette er et sluttspillslag på nåværende tidspunkt. Ringerike bør ha mer å gå på og vil nok plukke det meste av sine poeng på hjemmebane.

- Comet har skuffet meg og de spiller en hockey som ligner mer på en pose erter som triller av tallerken ... Det er litt «her, der og everywhere» i den defensive delen av spillet. De har slitt med strukturen, vært passive i egen sone, gir bort mye plass som motstanderne har kost seg med og slipper til enormt med store målsjanser. Her har Leif Carlsson en jobb å gjøre. Særlig mangelen på struktur overrasker meg. Treneren skal likevel unnskyldes med at han har hatt få spillere disponible og at det har vært en del fravær i troppen så langt. Comet har en del gode ferdigheter i sitt lag som må kunne benyttes på en bedre måte. Da vil de også bli en vanskeligere motstander. Slik de har fremstått hittil, er de ligaens svakeste lag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form