Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 9, 2022

Nilsen: - Tror Holøs vil spille og være veldig viktig i løpet av sesongen

Jonas Holøs har vært delvis tilbake på Spartas istreninger og trener Sjur Robert Nilsen tror vi får se backen i aksjon i Fjordkraft-ligaen denne sesongen.

Foto: nitten.no

- Hvis jeg skal se i glasskula, tror jeg Jonas Holøs vil spille og være veldig viktig for oss i løpet av denne sesongen, men akkurat når det vil skje er litt mer i det blå.

Det sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen til nitten.no etter noen uker der Holøs har opplevd noe fremgang og også forsøkt seg forsiktig ute på isen.

- Holøs er i forsiktig positiv trening, og tidsmessig er han fortsatt innenfor det vi kunne forvente i rehab-biten. Vi visste det kunne ta tid så sånn sett er vi inne i en bra prosess. Når det er sagt vet man aldri med denne type skader, sier Nilsen.

Venter på re-debuten

Jonas Holøs vendte i sommer tilbake til Sarpsborg etter 14 sesonger i utlandet og signerte en treårskontrakt med moderklubben Sparta, men re-debuten i norsk hockey lar vente på seg.

Backkjempen sliter fortsatt med kneet til tross for et inngrep i sommer. Det ble kun ti kamper i tyske Kölner Haie forrige sesong og tidligere i høst innrømmet Holøs overfor nitten.no at han frykter en fantastisk karriere faktisk kan være over.

- Ja, det er jo reelt det altså, sa Holøs for en snau måned siden.

Én treningskamp mot Ringerike er 35-åringens eneste møte med Sparta-drakten så langt i høst.

Tålmodig

Sesongens første lokaloppgjør mot Stjernen torsdag måtte følges fra tribunen og vi må kanskje nærmere vinterens tredje Østfold-derby i midten i desember før Holøs kan være aktuell for spill.

- Hvis det ikke blir noe bedre enn det er nå, er det ikke mer å gjøre med. Jeg har fått noen injeksjoner i kneet, men må ellers bare trene godt og gradvis trappe opp samtidig som jeg trener rehab-styrke. Men det er en dårlig skade da brusken aldri vil bli helt slik det var. Vi vet ikke hvor mye belastning det tåler. Det er det som er det store spørsmålet, forklarte Holøs for en måned siden og la til:

- Noen dager kan jeg være kjempeoptimist og noen dager kjempepessimist. Det spørs litt hvordan treningen har gått og hvilken fot jeg står opp på. Jeg kan tenke det går rett vei et par dager og så hovner det opp igjen og jeg sliter med å gå opp trappen. Det er veldig slitsomt. Det går litt ut over humøret og andre ting, hvis jeg skal være helt ærlig. Det er ingen morsom situasjon å være i.

Til Sarpsborg Arbeiderblads podkast fortalte Holøs denne uken at han føler seg gradvis bedre, men at har fortsatt blir bedt om å være tålmodig og at han gjerne skulle hatt en dato å forholde seg til.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form