Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 28, 2023

Nilsen spår kvartfinalene - tror Stjernen slår ut Sparta

Hockeyekspert Tor Nilsen tror Stjernen og Sparta møtes igjen allerede fredag og at Fredrikstad-laget vil slå ut rivalene fra nabobyen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Stavanger Oilers - Manglerud Star
Storhamar - Lillehammer
Vålerenga - Frisk Asker
Stjernen - Sparta

Det er Tor Nilsens tips til årets kvartfinaler som blir klare etter siste serierunde tirsdag kveld. Oilers velger mellom MS og Lillehammer mens Storhamar forsyner seg i andre rekke dersom de holder Vålerenga bak seg.

- Jeg ser ingen sportslig grunn til å velge Lillehammer foran MS. Stavanger med ambisjoner om NM-gull skal ta begge de to greit uansett. Det blir to korte serier der favorittene sklir greit gjennom, spår Nilsen om første- og andreplassen.

Ny Stor-Oslo-duell

Forutsatt at Vålerenga ender på tredjeplass, tror Nilsen at Oslo-klubben igjen ender opp med Frisk Asker som motstander i sluttspillet. Våren 2019 møttes de to i semifinalene der de oransje avanserte og til slutt vant NM.

- Vålerenga er det beste laget og bør ta den. Stjernen mot Sparta blir den jevneste kvartfinale-serien, sier Nilsen.

De to Østfold-rivalene møtes også tirsdag kveld i Sparta Amfi. Stjernen kan passere Vålerenga med seier der, men er da avhengige av hjelp fra Manglerud Star.

Trolig vil de to gjøre opp om fjerdeplassen og den viktige hjemmebanefordelen foran en ny duell allerede fredag.

- Stjernen har gode toppspillere. Hvis de spiller disiplinert og sørger for god balanse i laget, skal de kunne ta Sparta, mener Nilsen.

Femteplass

Sparta ledet lenge Fjordkraft-ligaen og hadde en periode også førsteplassen innen rekkevidde med flere hengekamper, men har slitt med formen den siste tiden og blant annet avgitt poeng mot flere av bunnlagene.

Det kan faktisk nå resultere i at laget ender utenfor topp fire, bak rivalen Stjernen og får en tøff reise i sluttspillet.

- Storhamar bør slå Frisk Asker hjemme i kveld. Da hjelper det ikke om Vålerenga vinner sin kamp, og i en kvartfinale vil de være enorme favoritter. Uansett blir det kjempespennende matcher fremover med forhåpentligvis mye publikum og bra hockey, sier Nilsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form