Lukk søk

April 5, 2021

NHL i natt: Korona-krise i Canada

Det begynner å bli en korona-krise i NHL. Vancouver har stor smitte i laget, og i Carolina måtte Dallas-treneren forlot benken midt under en kamp.

Det er ikke kun på isen drama utspiller seg i NHL om dagen. Pandemien har utviklet seg, og nå begynner de å bli bekymret i Canada.

Vancouver i korona-trøbbel

Krisen i Vancouver fortsetter etter at det oppdages nye tilfeller hver eneste dag i klubben. I følge Darren Drege i TSN så er det mange som har testet positivt for Covid-19 i klubben

- Både trenere og spillere er smittet. Tallet har nå nådd 20stk og jeg tror den vil vokse enda mer. Familiemedlemmer til spillere og trenere har også blitt smittet.

Det var i forrige uke at NHL forutså at dette dette kunne oppstå i klubben, hvor de valgte å flytte de tre kommende kampene til Vancouver. NHL håpet i det lengste at de kunne spille førstkommende torsdag i Calgary, men etter de nå ser utviklingen av viruset, så vil ligaen vente syv dager før de uttaler seg om når Vancouver Canucks kan begynne å spille igjen.

Calgary som skulle fått besøk av Vancouver førstkommende torsdag og lørdag har blitt satt i en vanskelig situasjon, med tanke på deadline for trade av spillere.

- Situasjonen i Vancouver påvirker mange i North Division. Calgary får nå et spilleopphold på syv dager, som vil påvirke klubben med tanke på om de skal selge eller kjøpe spiller til deadline. De ligger i en situasjon hvor det er vanskelig å spå hvorvidt de kommer til sluttspill eller ikke, fortalte Eric Francis til TV-sendingen av kampen Calgary-Toronto.

Prøvesvar skapte kaos i Carolina

Mitt under nattens kamp i Carolina måtte Dallas-trener Rick Bowness forlate benken. Grunnen var at hans prøvesvar for Covid-19 hadde slått ut positiv.

- Vi er ikke bekymret over svaret. De sier at dette mest sannsynlig er et falsk prøvesvar, forteller GM Jim Nill.

- Rick er full vaksinert og har ingen symptomer, og i likhet med resten av laget. De har testet negativt.

Dallas tapte til slutt kampen 1-0 i etter scoring av Jordan Martinook.

Carolina Hurricanes har stø kurs mot sluttspill, og for bortelaget må det et større mirakel til om Dallas Stars kommer seg til den begivenheten i løpet av seriespillet.

Se målet her

Ovechkin i form for Capitals

Bortelaget tok en knepen 5-4 seier i New Jersey i går kveld. Kapteinen for bortelaget var tilbake i humør, og noterte seg for tre poeng (1+2).

Åtte minutter ut i den andre perioden var russeren tilbake på sin vante plass i powerplay. Svenske Carl Hagelin gjorde 2-4 i undetall, før en annen russer skulle melde seg på scoringslisten. Evgeny Kuznetsov sørget for 5-2 etter en assist av sin landsmann og kaptein.

New Jersey-treneren var fornøyd med sitt lag tross tap, men forstod lite av sjansesløseriet.

- Vi skaper flere muligheter i dag enn vi har gjort i hele år. Og det utrolig at vi ikke får med oss poeng fra denne kampen. Vi starter alltid med grunnlaget i vårt spill, det var på plass i dag. Noen feil gjorde vi, men helheten i spillet var bra, forteller Lindy Ruff til NHL.com

Svenske Carl Hagelin scoret i undertall, men tar ikke all ære for scoringen.

- Hath (Hataway) gjorde en god jobb i forkant hvor han vant sin duell. Jeg prøvde å hjelpe til og komme i en "2 mot 1" situasjon. Passningen gikk forbi Subbans kølle og da var for det for meg å sette pucken i mål.

* Washington leder East Division

* New Jersey Devils ligger nest sist.

Se målene her

Se alle målene fra i går her


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form