Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 7, 2021

Narviks bombe: Vil vurdere spill i svensk liga

Dersom Narvik ikke vinner frem med sitt krav om spill i Fjordkraft-ligaen også neste sesong, vil klubben se på mulighetene for å bli en del av det svenske seriesystemet.

- Det kan være et alternativ å gå inn i Sverige, ja. Vi vil ta opp det dersom vi får avslag nå, sier Narviks styreleder Terje Feragen til nitten.no.

Svenske-bomben kommer som en følge av at ishockeyforbundet for to uker siden konkluderte med at Narvik, som hadde det svakeste poengsnittet i Fjordkraft-ligaen, rykker ned.

Nordlendingene har siden pekt på at selv om alle lag har spilt minst 18 kamper, har ikke alle to kamper mot alle motstandere. Narvik har for eksempel møtt Stavanger, Frisk Asker og Storhamar fire ganger hver, men Grüner kun i én kamp.

Kan bli rettssak

Narvik engasjerte advokat Per A. Flod og anket før påske vedtaket der klubben nå venter svar i løpet av et par uker. En ny tommel ned vil trolig bety at Narvik tar saken inn i rettssystemet.

- Vi føler vi har en god sak juridisk sett og ikke minst moralsk sett. Nå må vi se an hva de svarer, men vi er klare for å ta dette hele veien, sier Feragen.

- En eventuell rettssak kan ta tid?

- Ja, da kan det faktisk gå ett år. Da har de et nytt problem. Det er leit at det blir såpass mye støy, men vi ønsker å få dette avgjort.

Narvik spilte så sent som i sesongen 2011/2012 i Division 3 i Sverige. Utfordrende geografi og økonomi er hovedgrunnene til at Narvik til høsten igjen kan bli å finne i det svenske seriesystemet.

- Reisemessig vil det være mye billigere for oss. Dette er en mulighet dersom vi ikke får budsjettene til å gå i hop. Det er trolig ikke bærekraftig for oss å spille i norsk 1. divisjon. Jeg tror ikke det går. De store lagene klager på at de må hit to-tre ganger i sesongen og blir sure når vi spør om dobbeltkamper andre veien. Det de andre bruker i lønn, har vi i reisekostnader, svarer Feragen.

- Har dere luftet dette alternativet for det svenske ishockeyforbundet nå?

- Løselig. Vi har tidligere hatt en god dialog med dem og tar opp tråden igjen dersom det skulle bli aktuelt. Alle våre ungdomslag har spilt i Sverige i mange år minus denne sesongen på grunn av korona. Og vi må selvsagt se an om vi slipper inn i Sverige nå da, men det får vi ta på side to.

Ikke Division 3

Narvik har både som klubb og lag utviklet seg enormt siden forrige Sverige-visitt for ti år siden. Det vil derfor ikke være aktuelt for klubben å gå inn i Divisjon 3 denne gangen.

- Er dette et utspill for å peke nese til Norges Ishockeyforbund som en følge av nedrykket?

- Dette er ikke for å legge noe press, men det kan skje på grunn av økonomi. Vi er et av få lag som holdt oss fri for korona, betalte lønn ut sesongen og holdt det gående i god tro om at vi skulle få spille kamper snart. Mister vi inntekter som følge av et nedrykk i tillegg til å ha brukt masse penger på å få gjennomført sesongen, må vi se på mulighetene våre. Det er alvoret.

Nitten.no har spurte Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, om forbundsledelsen ønsker å kommentere Narviks mulige Sverige-utvandring:

- Vi kommenterer ikke noe før ankesaken er avgjort, svarer Eide.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form