Lukk søk

1. divisjon

March 31, 2022

Narvik trenger opprykkshjelp: - Tror begge går for seier

Med tre poeng i Halden i kveld er Narvik tilbake i Fjordkraft-ligaen dersom naboduellen mellom Grüner og Manglerud Star ikke går til spilleforlengelse.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Det er forutsetningene foran den siste runden i kvalifiseringen der de to beste lagene er klare for spill på øverste nivå neste sesong.

- Det viktigste er at vi vinner og har fokus på det vi skal gjøre. Vi må gjøre jobben selv. Det er ganske greit sånn sett. Vi er offensive og guttene er fokuserte, sier Narvik-sportssjef André Lysenstøen til nitten.no.

Nordlendingene avslutter kvalifiseringen mot Comet som står med kun ett poeng etter fem kamper. Med seier etter full tid kan Narvik starte feiringen så sant det samme skjer i Grünerhallen - uavhengig av hvliket lag som vinner.

Innbyrdes oppgjør

Dersom det står uavgjort etter full tid i Oslo-duellen beholder Grüner og Manglerud Star plassen i Fjordkraft-ligaen. Ved poenglikhet går Narvik foran Grüner på innbyrdes oppgjør.

- Selvfølgelig har vi et øye på den kampen. Forutsetningene kunne vært mer kompliserte, da måtte vi sett kampen i boksen. Nå er det å ta tre poeng det eneste vi trenger å tenke på, sier Lysenstøen.

- Har du troen på å få hjelpen dere trenger?

- Jeg vil jo tro begge lag går for seier. I fotball kan man kanskje spille på resultat, men i ishockey er det ekstremt krevende. Ett skudd og ett mål kan avgjøre. I tillegg konkurrerer Grüner og MS på samme territorium om de samme spillerne og nesten de samme tilskuerne og sponsorene. Det kommer helt sikkert til å være to offensive lag i kveld, spår sportssjefen.

Overrasket over Comet

Narvik kunne avgjort selv i kveld med seier i Manglerudhallen i helgen, men røk da hele 8-2 mot MS. Lysenstøen mener kvalifiseringen generelt sett har gått cirka som forventet.

- Men jeg er egentlig positivt overrasket over hvor bra Comet har vært. Jeg syns de har spilt ganske bra, men hatt uflaks i flere kamper. For vår del er vi fornøyde med å være med i opprykkskampen i den sjette kampen. Hadde noen spurt om vi ville vært fornøyd med det før kvalifiseringen startet, er svaret ja, sier Lysenstøen.

Narvik forsvant etter en del frem og tilbake ned fra Fjordkraft-ligaen etter forrige sesong og har satset hardt på en rask retur. I kveld kan det bli klart at klubben må gå løs på nok en sesong på nivå to.

- Vi blir skuffet hvis dette ikke går. Men gjør vi jobben vår er nok det bedre enn om vi skulle tape. Slår vi Comet har vi vunnet fire kamper og gjort en god kvalifisering. Da kan man diskutere om formatet er det riktige, men det vi får vi ta i etterkant. Nå handler det om å fullføre.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form