Lukk søk

1. divisjon

October 25, 2021

Narvik scorer sju mål i snitt: - Vi har høye krav til dette laget

Narvik har feid over det meste av motstand så langt i 1. divisjonssesongen, men det var først mot Comet i helgen trener Mikael Kvarnström virkelig likte det han så.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Favoritten 1. divisjon har lagt nedrykksbråket bak seg og har kommet godt i gang med arbeidet for å returnere til Fjordkraft-ligaen. Ti seirer på elleve kamper og 74-19 i målforskjell er fasiten så langt.

- Vi har gjort det bra, men samtidig har vi høye krav til dette laget. I helgen bestemte vi oss for å gå ut og gjøre en riktig bra innsats. Og det klarte vi - særlig på lørdag. Søndag kom vi under 2-0, men tok over og gjennomførte på en bra måte. Det var moro å se, sier Kvarnström til nitten.no.

Narvik har scoret ni mot Furuset, 22 mot Haugesund, 23 mot Hasle-Løren og hele 17 over to kamper mot Comet denne helgen. Kun Lørenskog har tatt poeng fra nordlendingene så langt da de vant 3-0 i Nordkraft Arena for to uker siden. Påfølgende dag slo Narvik tilbake med 3-2-seier.

- På hjemmebane har vi kanskje villet for mye. Særlig i den første kampen mot Lørenskog. Da ble vi litt naive og ga dem for mye sjanser. Det har også vært kamper der vi har ledet og sluppet oss litt ned. Vi har sett bra ut, helt klart, men det har vært litt opp og ned, sier Narvik-treneren.

På poengtoppen

Narvik dominerer også poengtoppen med fire spillere blant de fem mest produktive på nivå to. Nils Carnbäck står med 25 poeng på 11 kamper, Johan Martin Ceder har 23, Douglas Byrkjeland 18 og Darby John Steward Llewellyn 17.

- Vi har gjort mye mål og ikke sluppet ikke så mange. Det er en god kombinasjon. Lørdag var det førsterekken som viste vei for oss og søndag var det andre som steg frem - som for eksempel Tom André Christensen tre mål. Det er deilig å ha en slik bredde, sier Kvarnström.

- Hva syns du om nivået i 1. divisjon?

- Det er varierende. Av de lagene vi har spilt mot er det Lørenskog som har sett best ut, men også Comet har mange bra spillere. Ellers er det ujevnt. Men vi tenker mest på oss selv og utvikle oss hele veien for å være så bra som mulig.

Opprykk?

Det er ingen hemmelighet at Narvik har store ambisjoner om å ta seg tilbake til Fjordkraft-ligaen, men Kvarnström mener det er for tidlig å snakke for mye om det som skal skje til våren.

- Vi håper å være blant de beste i 1. divisjon. Det vil være dumt å si noe annet. Vi setter mer press på oss selv enn andre gjør, men jeg ser ikke på tabellen enda.

I kvalifiseringen om spill på øverste nivå neste sesong, møtes de to svakest plasserte i Fjordkraft-ligaen og de to beste på nivå to til kvalserie. Manglerud Star har plukket kun to poeng hittil, og ser ut som motstanderen 1. divisjonsklubbene som ønsker seg opp må slå per nå.

- Jeg følger jo med på ligaen og hvordan lagene gjør det, men det er ikke sånn at jeg scouter noen enda. Vi har vår jobb å gjøre, sier Kvarnström.

- Skulle vi begynt å tenke slik allerede, tror jeg ikke vi hadde havnet i den serien. Det er lenge igjen og mye som kan skje. Det er små marginer når fire lag skal slåss om to plasser. Målsettingen vår er å være med der.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form