Lukk søk

1. divisjon

December 1, 2021

Narvik-nykommer er operert for svulst i hjernen fire ganger: - En leder på og utenfor isen

Wade MacLeod har fått dødsdommen av legene og har måttet lære seg å gå og snakke på nytt etter fire operasjoner i hjernen. Nå flytter 34-åringen til Narvik.

Foto med tillatelse: Mark Ferris, All Sports Photography

- Wade har vært veldig åpen om sykdommen, men vi har ikke spurt så mye. Det viktigste er at han nå er frisk og i bra form. Han hentes inn for å være en leder på og utenfor isen med sin livserfaring og kvalitet, sier Narvik-sportssjef André Lysenstøen til nitten.no.

Wade MacLeod beskrives som et levende mirakel. Et nytt «miracle on Ice». Og det er lett å skjønne hvorfor.

Den 34 år gamle canadieren spilte for Löwen Frankfurt i Tyskland da han i 2018 fikk beskjed om at kreften han trodde han var ferdig med og kvitt for godt hadde kommet tilbake. To operasjoner i hjernen ble utfallet, og selv om svulsten var godartet, ble sykdommen igjen en enorm påkjenning både for MacLeod selv og familien.

I august samme år måtte legene gjøre det tredje inngrepet. Og på sykehuset i Vancouver i august 2018, et par måneder senere, ble det ti centimeter lange snittet fra øret og opp til toppen av hodet, symbolet på noe enda verre.

Måtte lære å gå på nytt

MacLeod bar sin syv år gammel datter på armen da han fikk et anfall. To timer senere fulgte et nytt.

Denne svulsten var aggressiv, ondartet og full av kreft. MacLeod selv omtalte svulstene som «irriterende». Og det etter at han for hvert eneste inngrep sov 18 timer i døgnet og måtte lære seg både å gå og snakke på nytt.

Beskjeden Wade fikk sammen med kona Karly etter inngrep nummer fire var like tydelig som den var grusom; tre til fem år igjen å leve.

Og hvis det er noen som helst tvil. Glem alt som heter idrett, ishockey og utagerende fysisk aktivitet.

Vi skrur tiden frem til høsten 2021: MacLeod flytter til England og signerer for Manchester Storm.

Hvordan er det mulig? Canadieren har kommet seg på bena, kjempet seg tilbake, trent seg opp igjen mot alle odds og er klar for comeback på isen. Han har vært kreftfri i to år og trener to og en halv time hver eneste dag med Kai Heinonen - en profesjonell pokerspiller med svart belte i karate.

- Jeg ignorerte alt de sa. «Fuck you, cancer». Du skal ikke være grunnen til at jeg må slutte med profesjonell hockey. Jeg skal leve et langt og lykkelig liv, har MacLeod forklart at han tenkte i ukene etter han fikk dødsdommen.

Til Norge

Canadieren følte seg faktisk klar for et hockeycomeback allerede sommeren 2020, men med et svakt immunsystem, som ble satt kraftig tilbake etter operasjonene, ble planene utsatt ett år.

- Hvis Wade får sjansen til å spille hockey igjen, vil ha ta den. Han har blitt fratatt nok kamper av kreften. Han fortjener alt hockeyen kan gi ham, sa kona Karly før familien flyttet til England.

Etter sju kamper i den britiske ligaen er MacLeod nå klar for Narvik og norsk 1. divisjon. Sportssjef André Lysenstøen hadde én ledig plass på utlendingskvoten da en agent fortalte at 34-åringen kanskje kunne være aktuell for å komme til Norge.

- Hvis man ser på statistikken hans hadde dette vært en toppspiller i Eliteserien for tre år siden. Jeg har sett kamper med ham nylig, han ser veldig spennende ut og jeg er nysgjerrig på om vi kan få til noe sammen. Han er utrolig motivert for dette, forteller Lysenstøen.

Den suverene serielederen i 1. divisjon trengte økonomisk hjelp for å signere MacLeod, og kontaktet både supportere og næringslivet i Narvik. Responsen var formidabel, og resultatet ble en kontrakt med opsjon også på 21/22-sesongen.

- CV-messig er dette den absolutt beste spilleren Narvik har signert noensinne. Nesten 0,5 poeng i snitt i AHL er enormt. Det skal fungere og klaffe, men han er hentet inn for å være en leder på og utenfor isen med sin livserfaring og sine kvaliteter. Han har vært gjennom en utrolig tøff periode.

Nordlendingene leder 1. divisjon ti poeng foran Comet og må kollapse for ikke å havne i kvalifiseringen der Grüner og Manglerud Star ser ut til å bli motstanderne fra øverste nivå.

- Dette er vinn-vinn. Det er ingen hemmelighet at vi gjerne vil hjelpe Wade. Samtidig ser vi fremover og har som målsetting å spille kvalifisering. MS har fått på plass mer, Grüner og Ringerike ser sterke ut. Det blir spennende, sier Lysenstøen.

Foto med tillatelse: PuckPix by Steph

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form