Lukk søk

1. divisjon

February 26, 2024

Nå starter play in: - Må være forberedt på å spille fem kamper

Narvik eller Gjøvik? Nidaros eller Grüner? Nå skal det avgjøres hvilke to lag som får spille opprykkskvalifisering!

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

83 poeng er rekord på nivå to for seriemester Narvik, men det alene er ikke nok til å sikre en av de to plassene som får spille kvalifisering om opprykk.

Play in-systemet medfører at sesongen forlenges for lagene som også som nummer tre og fire. Nå møtes Narvik og Gjøvik i duell nummer én og Nidaros og Grüner i duell nummer to hvor det spilles først til tre seirer.

Narvik tok hele 26 poeng mer enn fjerdeplasserte Gjøvik, men da seriespillet ble avsluttet søndag var det med en sterk Gjøvik-seier i Nordkraft Arena. Fredag møtes de to igjen samme sted.

- Gjøvik er et bra lag med mange gode spillere. Vi må være forberedt på å spille samtlige fem kamper i play in, sier Narvik-trener Fredrik Glader til Fremover.

To dueller i nord

Dyre reiser har ført til at både Furuset og Bergen sa fra seg eventuelle play in-plasser. Gjøvik reiser nå til nord og spiller fredag og søndag før det blir kamp(er) i Fjellhallen onsdag og eventuelt torsdag neste uke.

En mulig avgjørende kamp fem spilles i Narvik 9. mars.

Nidaros vant 1. divisjon forrige sesong, men røk mot Comet i play in. Nå er trønderne i enorm form og skaffet seg også hjemmebanefordel de neste ukene ved å passere Grüner på tabellen.

- Seriespillet er over, og nå går vi inn i den mest spennende tiden av året. Nå skal det avgjøres hvem som skal spille kvalifisering til Elitehockeyligaen (EHL) neste sesong, melder Nidaros på sin hjemmeside.

Åpner onsdag

Oslo-laget åpner i Leangen Arena onsdag før det blir retur i hovedstaden fredag. Søndag 3. mars spilles kamp tre i Trondheim og de eventuelt to siste oppgjørene spilles i Grünerhallen tirsdag 5. mars og Leangen Arena 8. mars.

Vinnerne av de to play in-duellene går inn i kvalifiseringen sammen med det som trolig blir Ringerike Panthers og helt sikkert Comet.

De avgjørende kvalifiseringskampene spilles 13., 17., 20., 24., 26. og 28. mars.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form