Lukk søk

1. divisjon

May 21, 2024

Nå skal BIKs fremtid avgjøres: - Har ingenting å meddele

Avgjørelsen ble utsatt en drøy måned, men onsdag skal Bergens IKs medlemmer bestemme om klubbens 1. divisjonssatsing legges ned.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Alternativet er et samarbeid med TIF Viking.

Avgjørelsen skulle i utgangspunktet tas på et ekstraordinært årsmøte i midten av april, men arbeidsgruppen som så på mulighetene for å bli en del av TIF Viking ønsket mer tid. Onsdag skal det stemmes.

- Jeg har ingenting å meddele før årsmøtet, sier Roger Gjelsvik, daglig leder i TIF Viking, til nitten.no.

BIK-leder Runar Jansen opplyser til nitten.no at han ikke ønsker å uttale seg før etter det ekstraordinært årsmøtet.

Game over?

I «Badekaret» onsdag skal det stemmes over to mulige utfall.

Alternativ 1 er at BIK blir en del av TIF Viking «med de konsekvensene det innebærer». Alternativ 2 er at 1. divisjonssatsingen legges ned og BIK drives videre som en ren breddeklubb.

- Klart, det er ikke kjekt at det har blitt sånn. Jeg er veldig spent på utfallet av dette, har Bergen-spiller Johann de Jonge uttalt til nitten.no.

Etter det nitten.no forstår har Bergen IK brukt de siste ukene til å få på plass ytterligere papirer og detaljer som skal kunne legge bedre til rette for et mulig samarbeid med TIF Viking.

Økonomiske utfordringer

Økonomien i Bergen IK har vært anstrengt lenge og førte blant annet til at klubben i vinter takket nei til en eventuell play in-plass i 1. divisjon.

Klubben mangler også ressurspersoner og frivillige. Nå har man falt ned på at det ikke er bærekraftig med nok en sesong på nivå to med dagens forutsetninger.

- Potensielt kan det komme veldig mye godt ut av et samarbeid. Viking er en klubb som ønsker toppidrett som trekker tilskuere. Hockey stiller sterkt der. Den første kampene denne sesongen hadde vi 6-700 tilskuere uten noen som helst form for markedsføring. Vi er topp tre-fire når det kommer til publikum i Bergen. Det bør være attraktivt for Viking, sa de Jonge til nitten.no i april.

TIF Viking har over 3000 medlemmer, satser innen volleyball og håndball og var også aktuelle for å ta over Øygardens 2. divisjonslag i fotball før klubben gikk konkurs.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form