Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 4, 2022

Nå er Sparta best i Norge: - Der vi ønsker å være

Niklas Roest må tilbake til gullaget fra 2011 for å finne et Sparta-mannskap som kan måle seg med dagens serieledere.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det er bare smil og god stemning i Sparta-leiren på vei inn i den første november-helgen. Den siste i rekken av sju strake seirer var den aller beste da naboen Stjernen endelig ble slått 3-1 i Fredrikstad torsdag kveld.

- Det var en herlig ramme rundt kampen og en skikkelig derbymatch med to topplag. Det var deilig å vippe det i vårt favør, sier Sparta-veteran Niklas Roest til nitten.no.

Stjernen vant samtlige lokaloppgjør forrige sesong og tok også første stikk denne høsten før sarpingene nå tok kunne feire mot rivalen for første gang siden 12. november 2020.

- Jeg syns vi har gjort mange bra kamper mot Stjernen, men vi har ikke klart å vippe de i vårt favør. Før nå. Fokuset på den rekken er nok mest fra folk rundt. De henger seg mer opp i slikt så da slipper vi hvert fall det snakket. Hockey er så ferskvare at man må prestere fra uke til uke og kamp til kamp. Dette har ingenting å si neste gang vi møter Stjernen.

På topp

Finske Miihkali Teppo ga Sparta ledelsen før Alex Dostie utlignet midtveis. De 2144 tilskuerne fikk oppleve et intens derby som ble avgjort som ble avgjort først de siste fem minuttene.

Først dyttet svensk-norske Kristian Jakobsson inn ledermålet da han fikk stå alene foran Stjernen-buret før helsvenske Emil Lundberg satte pucken i tom kasse med 25 sekunder igjen på uret.

De tre poengene betyr at Sparta nå går inn i helgen som serieledere i Fjordkraft-ligaen (laget har også høyest seiersprosent). Stavanger Oilers har én kamp mindre spilt enn sarpingene, men fire poeng opp.

- Vi er fornøyd, vi! Jeg syns også vi har vunnet fortjent i samtlige kamper den siste tiden, og det mot god motstand. Det er litt nivåforskjell i ligaen, men nå har vi møtt gode lag hele veien og vunnet. I tillegg er vi veldig fornøyde med måten vi har spilt på. Det er ikke alltid resultatene gjenspeiler prestasjonen, men det hjelper veldig på selvtilliten at vi får til begge deler.

- Hvordan er livet som serieledere?

- Det er selvfølgelig der vi ønsker å være. Vi var helt der oppe og kjempet om en topplassering også forrige sesong. Det er der vi ønsker å være, men det har en pris. Vi må nullstille hver gang. Nå kommer en tøff bortekamp mot Lillehammer der vi tapte i seriepremieren, minner Roest om.

- Seriegull er ambisjonen nå?

- Vi har ikke satt noe mål om at vi skal vinne serien eller NM-gull, men etter å ha møtt alle lag syns jeg vi er klart på høyde med dem. Vi skal helt klart være med i toppen, men det er litt tidlig å se så mye på tabellen. Det kommer skader og hva andre lag gjør kan ikke vi kontrollere.

2011-nivå?

Sparta har ikke vunnet noe siden jubelsesongen 2010/2011 da det ble gull både i serie og sluttspill. 36 år gamle Roest var sentral også da og må mimre 11 år tilbake på spørsmål om dagens utgave er det beste mannskapet han har spilt på.

- Det er vanskelig å sammenligne fra år til år. I 2011 gikk vi nesten ubeseiret gjennom med et veldig bra lag, men vi er sterke i alle ledd og har bra kontinuitet nå. Vi har bygd opp noe veldig bra og jeg syns vi er enda bedre enn i fjor. Vi var vanskelige å slå da også, sier Roest og legger til:

- Jeg syns vi har et veldig bra lag.

Sparta, Stjernen og Vålerenga står alle med 38 poeng etter torsdagens kamper, men lagene har ulikt antall kamper. Stavanger Oilers på fjerdeplass har to kamper til gode på mange av konkurrentene, men også de er med i en rekke på seks klubber i toppen der kun seks poeng skiller.

- Det gjenspeiler bare det mange spådde før sesongen. Det kommer til å svinge med gode og dårlige perioder, men det gjelder å holde de dårlige kortest mulig. At det er så jevnt er morsomt for ligaen. Det blir mye toppkamper og uforutsigbarhet. En dårlig uke kan endre mye på tabellen, selv om vi ikke har så mye fokus på akkurat det, sier Roest.

f

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form