Lukk søk

Aktuelt

August 14, 2023

MS-satsing bak elitekollapsen: - Et av Norges beste opplegg

Bak MS-kollapsen jobber breddeavdelingen med å få frem nye talenter gjennom et nyoppstartet akademi og en solid U20-satsing.

Foto: Privat

Manglerud Star har lenge først og fremst vært kjent for sin talentutvikling og leveranse av mange unggutter til større klubber på høyere nivå.

Dette arbeidet pågår med full kraft videre også etter at klubbens elitesatsing kollapset som følge av økonomiske problemer som igjen førte til at MS ikke fikk lisens for spill i de to øverste divisjonene.

- MS Bredde har inn mot denne sesongen startet flere spillerutviklingstiltak og hentet flere spennende trenere til junioravdelingen for å fortsette satsningen man startet for to sesonger siden med å ansatte trenere på fulltid og få til et bedre samarbeid med Wang og Hellerud, forteller Magnus Melbye til nitten.no.

Sportslig leder

Han er sammen med Martin Andresen sportslig leder der oppgaven er å tilby et sportslig opplegg få andre breddeklubber kan konkurrere med i Norge.

Mens elitedelen av MS har som mål å ta seg opp fra 2. divisjon på første forsøk, har breddedelen innledet et samarbeid med Furuset der U20-spillerne kan få muligheten til å spille i 1. divisjon.

- De sportslige rammene rundt lagene i bredden vil være på høyt nivå som gjør at mange vil kunne ta steget inn i 1. divisjon og på sikt på øverste nivå, sier Melbye.

1. september har Julie Mork Isaksen sin første arbeidsdag som daglig leder i Manglerud Stars breddeavdeling. Ansettelsen er nok et ledd i ungdomssatsingen i «garasjen».

- Dette er utrolig viktig og noe vi er veldig takknemlig for! Ansettelsen viser at klubben ønsker å være fremtidsrettet og tenker nytt. MS bredde har som ambisjon om å være på topp når det gjelder utviklingstilbud til barn og unge være seg camper, hockeyakademiet og helt ned til de minste barna på hockeyskolen, sier Melbye som i sommer også har lansert MS-akademiet med ettermiddagsøkter fire dager i uken ledet av Jørgen Garmann.

I Tsjekkia

Gjennom MS Topphockey får U20- og U18-spillerne mulighet til å trene både på is og fysiske økter før skoletid og så tidlig som klokka 06:30.

U20-troppen ladet nylig opp til sesongen med en fem dager lang treningsleir i tsjekkiske Podebrady. De to treningskampene under oppholdet endte med 9-0-seier mot vertskapet samt 2-2 mot Pisek.

- Vi kunne ikke fått til en så bra treningsleir uten våre utrolige sponsorer. De ga oss muligheten til å kunne ha et av Norges beste opplegg i oppkjøringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form