Lukk søk

Fjordkraftligaen

October 24, 2021

MS kontakter Johansen: - Han er ikke den eneste kandidaten

Mandag starter Manglerud Star jakten på Corey Neilsons erstatter. En av de første som kan vente seg en telefon fra «Garasjen» er tidligere landslagssjef Roy Johansen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Tabelljumbo Manglerud Star gikk lørdag formiddag ut med at Neilson hadde trukket seg av personlige årsaker. Få timer senere ledet Magnus Melbye og Andreas Sollien laget i 5-1-tapet mot Grüner.

Klubbens U20-trenere er likevel ikke aktuelle for å ta over Fjordkraft-ligalaget på permanent basis. Nestleder Gisle Olsen forteller at klubbledelsen mandag setter seg ned for å løser trenersituasjonen. En av dem MS vil snakke med er tidligere landslagssjef og Vålerenga-trener Roy Johansen.

- Roy er Manglerud-gutt, har bodd her hele livet, sønnen hans har spilt her og har står uten trenerjobb. Per nå er alle aktuelle, men jeg kan bekrefte at vi kommer til å snakke med ham. Han er ikke den eneste kandidaten, sier Olsen til nitten.no.

Flere kandidater

To andre trenerprofiler i Oslo-området som kan være aktuelle er Knut Jørgen Stubdal og Sven-Arild «Svenna» Olsen.

- Roy er en av flere vi kommer til å snakke med. Det finnes flere gode kandidater som elsker hockey og har masse kunnskap. Så gjelder det å finne ut hvem som er en god match med MS når det kommer til økonomi, sult og forventninger, sier Olsen.

- Frykter du den svake starten kan gjøre trenerjakten vanskeligere?

- Nei, vi har jo en historikk her. Det jobbes for å få på plass et produkt som skal sørge for at vi beholder plassen. Det er bare 10 jobber på toppnivå i Norge. Vi går ut bredt og har flere navn på blokken.

En mindre profilert og yngre trener kan også være en mulig løsning i Manglerud ishall.

- Det er mange unge, fremadstormende, flinke folk i Norge. De to som ledet laget vårt lørdag er i den kategorien. Slike må få en mulighet. Hvis ikke MS tør, hvem skal gjøre det da? spør Olsen.

Fikk beskjed fredag

MS-lederen fredet Corey Neilson tidligere i uken til tross for en svak start, og klubben var innstilt på å fortsette med canadieren frem til fredag kveld.

- Vi så ikke den komme, men han sa opp av familiære årsaker. Mange har forsøkt å lage noe greier på det, men vi har ikke være misfornøyde med ham, sier Olsen som åpner for å styrke troppen med 1-2 spillere innenfor klubbens økonomiske rammer.

I juli ble det kjent at Roy Johansen var ferdig etter fem sesonger som Vålerenga-trener. Den tidligere landslagssjefen kommenterer Manglerud Star-interessen slik:

- Jeg har vært i tenkeboksen lenge nå og er i utgangspunktet klar for treneroppgaver igjen fra og med neste sesong. Det er jeg 100 prosent motivert for, sier Johansen til nitten.no.

- Å trene noe lag før neste sesong er uaktuelt?

- Det er utgangspunktet. Men skal aldri si aldri, men det er der jeg er nå, ja.

- Det er svaret MS vil få også hvis de ringer?

- Det er veldig sannsynlig ja. Nå er det et klart utgangspunkt, svarer Johansen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form