Lukk søk

Landslaget

April 26, 2024

Møtte Pettersen og Lilleberg i USA: - Positive til VM-spill

Både Emil Lilleberg og Emilio Pettersen har forsikret Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM i Praha.

Foto: nitten.no

Landslagssjefen fikk flere positive svar enn Mats Zuccarellos ja under sin USA-tur denne våren.

Både den ferske NHL-proffen Emil Lilleberg hos Tampa Bay Lightning og Emilio Pettersen, som nå spiller for Texas Stars i AHL, kan bli å se i Tsjekkia neste måned dersom det passer inn med klubbenes situasjon.

- Jeg spiste middag med Emil for en måned siden og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

Tampa Bay Lightning tapte også den tredje kampen mot Florida Panthers natt til fredag norsk tid og er på vei ut av sluttspillet.

Slo ut Moose

Emilio Pettersens Texas Stars avanserte i AHL-sluttspillet natt til fredag norsk tid. Laget slo Manitoba Moose 2-0 i kamper og møter nå Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

Første kamp spilles først 2. mai og serien avsluttes så sent som 12. mai dersom duellen går til fem kamper.

- Også Emilio er positiv til VM-spill så lenge det ikke er noen forpliktelser i Texas eller eventuelt hos Dallas Stars dersom de vil ha ham med i «taxi squad», sier Johansson.

- Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen selv til nitten.no.

- Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

- Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå.

Holm blir hjemme

Ole Julian Bjørgvik Holm (21) spiller for Cincinnati Cyclones i ECHL der han har gjort 33 poeng på 57 kamper denne sesongen.

Manglerud-gutten som tidlig ble draftet av Columbus Blue Jackets fikk sjansen under Petter Thoresen og var med til VM under Tobias Johanssons ledelse, men blir ikke å se i Tsjekkia i mai.

- Han har fått beskjed om at han ikke er aktuell for VM-spill nå, sier Johansson.

Den samme beskjeden har Frisk Askers Michael Haga fått. Sondre Olden og Andreas Klavestad har selv takket nei til å delta.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form