Lukk søk

NHL

January 15, 2024

Mot første norske NHL-duell siden 2017: - Selvsagt stort!

Natt til fredag norsk tid kan to nordmenn møtes på isen i verdens beste liga for første gang på sju år!

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

- Det er ikke hverdagskost så det er jo selvsagt stort for norsk hockey, sier Daniel Andersen til nitten.no.

Han er hockeyentusiast og følger NHL tett med Tampa Bay Lightning som favorittlag. Natt til fredag norsk tid (dropp klokken 1) møtes nettopp Lightning og Minnesota Wild i Amalie Arena i Florida.

Og da trolig med to nordmenn på isen i en NHL-kamp for første gang siden 4. mars 2017. Også da var Mats Zuccarello involvert da hans daværende klubb New York Rangers møtte Montreal Canadiens og Andreas Martinsen.

- Det er gode tider for norsk hockey i utlandet, slår Andersen fast.

Lilleberg-smell

Sarpsborg-gutten Emil Lilleberg ble den niende nordmannen i NHL da han debuterte for Lightning forrige lørdag etter å ha blitt kalt opp fra AHL og Syracuse Crunch.

Kun to dager senere kom 22-åringens første målpoeng i verdens beste liga og backen gjorde seg for alvor bemerket denne helgen med en monstertakling på Brett Leason som har gått viralt.

Nå tyder alt på at Lilleberg denne uken får møte Zuccarello til norsk duell i Florida.

- Det skal veldig mye til for at Lilleberg blir sendt ned nå etter det han har levert, sier Andersen.

- Hva syns du om hans første NHL-matcher?

- I de to første kampene startet han bittelitt nervøst, men uten å gjøre de helt store feilene. I de to siste kampene har han vært meget solid gjennom hele matchen. Det toppet seg i den siste med en rekke gode involveringer. Der viste han klart og tydelig at han har ferdigheter som skal til for å spille på dette nivået.

AHL-retur?

Lilleberg må uansett være forberedt på at AHL-returen kan komme når som helst. Andersen mener trener Jon Cooper nå står overfor et lite luksusproblem.

- Det skal bli vanskelig for Cooper ikke å ha ham jevnlig i stallen selv når skader på spillere som Sergachev leges. Jeg synes han har gjort seg fortjent til å kjempe hardt med Calvin de Haan om den venstrebackplassen i tredje backpar. Så kommer jo også Hayden Fleury inn i miksen der når han er skadefri, og han hadde en meget oppadgående kurve før han ble skadet, så det er selvsagt vanskelig å si noe for sikkert - spesielt i NHL, sier Lightning-kjenneren.

Minnesota Wild møter New York Islanders natt til tirsdag før Lightning tre dager senere. Zuccarellos klubb røk 6-0 mot Arizona Coyotes sist, har tapt seks av sju kamper i 2024 og ser ikke ut til å kunne nå sluttspillet i vår.

- I så fall trenger trenger Wild å ta 55 poeng på 40 kamper. Det er Presidents Trophy-form ut sesongen det, påpeker NHL-kjenner Roy Ulvmoen på X.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form