Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 23, 2021

Morley ødela Spartas bursdagsfeiring

Sparta fyller 93 år i dag, og inviterte Frisk Asker til bursdagsfeiring hjemme i Sparta Amfi. Det endte med Asker-seier og en dyster bursdagsstemning i Sarpsborg.

TV-kamp og bursdagsfeiring stod på menyen i Sarpsborg da Sparta tok i mot Frisk Asker til kamp i Sparta Amfi. Et målfattig oppgjør som til slutt måtte avgjøres på overtid hvor David Morley ble den store helten og avgjorde i spill fire mot tre.

Målfattig

Det ble en målfattig 1.periode hvor det gikk lang tid mellom de helt store sjansene. Hjemmelaget skapte et par halvsjanser, men det var bortelagets Mats Frøshaug som stod for den største sjansen i kampen. Men en god Jake Paterson sørget for at det fortsatt stod 0-0. Kristian Jacobsson skulle også få muligheten til å sende bursdagsbarnet Sparta i føringen, men Henrik Fayen Vestavik var med på notene på forsøket fra Sparta-spilleren.

Resten av perioden ble en sjansefattig og litt kjedelig periode hvor begge lag spilte godt defensivt.

Skudd etter 1.periode: Sparta 9 - Frisk Asker 7

Bortelaget tok føringen

2.periode åpnet med et smell da David Morley visste sin spillerforståelse å serverte Eskil Wold med en fantastisk pasning hvor sistnevnte fant nettmaskene med en fin backhand scoring fra slottet.

- Vi har hatt mange skader en stund og det er deilig at vi kan ha fire rekker igjen på kamp igjen, fortalte Morley til TV2 etter kampslutt.

Resten av perioden ble preget av en del utvisninger hvor Sparta ikke fant ut av det gode undertallsspillet til Frisk Asker. Det var tydelig at det var to disiplinerte lag i egen sone som ikke lot motstanderen få noe som helst gratis i denne kampen.

Måtte avgjøres på overtid

Sparta kom tilbake i den tredje periode hvor Kristian Jacobsson utlignet for hjemmelaget etter 6:23 av tredje periode. Og det var det som skulle sette fyr på et overraskende tamt Sparta-lag denne tirsdagskvelden.

- Jeg føler ikke at vi kommer opp på det nivået vi ønsker. Og det er surt å tape på den måten vi gjør i dag, forteller Spartas målscorer etter kampen.

Resten av periode skapte Frisk Asker flere store sjanser til å ta med seg alle poengene hjem til Asker, men hjemmelaget slapp unna skrekken. Derfor måtte det overtid til for å kåre en vinner i Sparta Amfi.

- Jeg synes vi fortjente 3.poeng i dag. Vi var solide defensivt og de scorer på de 3-4 sjansene de har i kampen. Heldigvis så er vi fire fulle rekker igjen og kan ha litt energi på slutten av kampen. Etter 1-1 så er vi det beste laget og vinner fortjent, forteller Jan André Aasland til TV2 etter kampslutt.

Reagerte på utvisning

David Morley fikk tid å plass til å sikte inn skuddet som sørget for at Frisk Asker tok med seg det ene bonuspoenget i kveld. Og det skjedde etter at hjemmelagets Trym Østby fikk en utvisning som Sjur Robert Nilsen reagerte kraftig på etter kampslutt.

- Trym Østby eier isen han går på, og han (Jacob Lagacé) faller som et sekk med poteter. Trym endrer ikke retning, og det er synd at kampen blir avgjort på den måten. Det er overhodet ingen utvisning. Heller en ulykkelig hendelse hvor to spillere kolliderer, konkluderte Nilsen med til TV2.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form