Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 1, 2023

Morley forlater Norge: - Trodde aldri det skulle bli syv sesonger

David Morley reiser fra Norge full av gode minner fra tidenes første Hockey Classic, seriegullet med Stavanger Oilers og åpningskampen i Varner Arena.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg har møtt masse fantastiske folk og fått mange nye venner i Norge. Det er ikke én spesifikk person jeg vil savne, men gruppen av spillere jeg har vært så heldig å få spille sammen med. Det som er bra er at det med dagens teknologi er lettere å holde kontakten enn noen gang.

Sommeren 2016 kom David Morley til Norge for første gang spent på hva som ventet på Lillehammer og i norsk hockey. Planen var å bli en sesong eller to. Kanskje maks tre.

Syv år senere gjør det vondt å pakke og sette kurs for Italia og HC Pusteral Wölfe.

- Jeg trodde aldri det skulle bli syv sesonger. Da vi først kom til Norge, ble kona mi og jeg enige om å nyte oppholdet mest mulig. Vi ble raskt forelsket i landet, og hver sommer da vi vurderte å reise, fant vi ut at vi ønsket å bli - særlig da familien ble større og barna var med oss, sier Morley til nitten.no.

Tre klubber

Det var Lillehammer som sommeren 2016 hentet Morley fra ECHL til norsk hockey. Debutsesongen ga 30 poeng på 28 seriekamper og 16 poeng på 11 matcher i sluttspillet.

Etter å ha levert 70 poeng i serie og sluttspill påfølgende sesong, ble 32-åringen hentet til Stavanger Oilers. Etter tre sesonger i vest ble Frisk Asker neste stoppested. Sommeren 2021 flyttet Morley tilbake til Østlandet og debuterte i oransje med 65 poeng på 44 seriekamper.

I det som ble en skuffende sesong for Asker-laget nå, leverte Morley nå 50 poeng på 37 seriekamper.

Nitten.no har omtalt at Østfold-rivalene Sparta og Stjernen så på muligheten for å signere canadieren i sommer. Siden skal også Storhamar ha vist interesse, men det blir med syv sesonger i Norge.

- Var det nære at det ble en åttende?

- Gjennom min profesjonelle karriere har jeg sjelden gått gjennom sommeren uten å ha avklart fremtiden. Det har vært spennende å jobbe med Patrick (Gandolfi Hellman, agent) de siste månedene og se på alternativer. Jeg ønsket å bli i Norge da dette er et fantastisk land og familien min trives så godt, men samtidig føles det rett å gå ut av konfortsonen og prøve meg i en annen liga, sier Morley.

Til Italia

Nå venter ICEHL, hardtsatsende HC Pustertal Wölfe som ruster opp voldsomt i sommer og den idylliske byen Brunico i Italia.

- Ut fra hva jeg har blitt fortalt er det et fantastisk sted å bo. Det skal passe perfekt for meg og familien samtidig som det blir en ny utfordring for meg som hockeyspiller, sier Morley.

Syv sesonger i tre norske klubber; hva er 32-åringens beste minner fra norske ishaller?

- Jeg har noen fantastiske minner. Åpningskampen i Varner Arena mot Stavanger Oilers var utrolig. Måten vi kom tilbake på i tredje perioden og å være på isen da det avgjørende målet kom i den fullsatte hallen var moro. Å få være med på tidenes første Hockey Classic var også en herlig opplevelse. Og sesong to med Stavanger Oilers er et av mine beste minner. Det er den morsomste perioden jeg har hatt som hockeyspiller. Laget var så godt og det var så moro å spille sammen med Mathias Trettenes.

- Hva kommer du til å savne mest?

- Kulturen. Folk lever avslappet og prioriterer hygge med venner og familie uten å bekymre seg så mye over jobb. Det er veldig annerledes enn i Canada. På dette punktet i karrieren min kommer jeg til å savne det å møte venner i løpet av sesongen. Enkel reiselogistikk i ligaen blir også et savn. Med to barn har det vært fint å komme hjem hver eneste kveld selv etter en bortekamp. Norge kommer alltid til å ha en spesiell plass i hjertet mitt, sier Morley.

- Lillehammer, Stavanger Oilers og Frisk Asker - hva har vært best for deg?

- Det er noe bra med alle tre og noe jeg ikke likte like mye. Alle vet sikkert at Stavanger er det beste stedet å spille i ligaen med deres suksess og måten Tore (Christiansen) tar vare på alle. Lillehammer var det fineste stedet å bo og Asker var et perfekt sted for meg å bo med min voksende familie.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form