Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 1, 2021

Minnes Sune Bergman: - En legende i Asker

Marius Bjerke husker sin tidligere sjef Sune Bergman (68) som en fantastisk hockeymann, men som et enda bedre menneske.

Foto med tillatelse: Finn Eriksen

- En av svensk hockeys største trenerprofiler har forlatt oss, skriver Aftonbladet-kommentator Mats Wennerholm.

Han mener Sune Bergman ble «Kung Sune» da han ledet HV71 til et sensasjonelt første SM-gull i 1995, mens Leif Boork tror kallenavnet oppsto allerede da svensken voktet Troja-buret.

Marius Bjerke var Bergmans assistent i hans fire siste sesonger i Askerhallen. Han mottok dødsbudskapet med sjokk og sorg tirsdag ettermiddag.

- Det var en utrolig trist beskjed å få. Jeg har hatt en del kontakt med ham også de siste årene, og særlig mye i fjor sommer da han skulle til Comet og det endte med at jeg tok over, og jeg har jo brukt Sune litt som en mentor, sier Bjerke til nitten.no.

Frisk-legende

Bergman startet sin trenerkarriere i Sundvall Hockey og avsluttet i Vita Hästen i 2018/2019-sesongen. Foran forrige sesong måtte han trekke seg fra en toårsavtale med Comet da han ble syk.

- Han fikk et tilbakeslag i fjor sommer. Da sa han til meg at det verste var å ringe klubben for å si at han ikke kunne ta jobben i Comet. Det oppsummerer ham bra. Hockeyen betydde mye for ham. Det var fint at han fikk jobbe med det så lenge som han gjorde, sier sønnen Nicklas Dyrén til Expressen.

- Sykdom og smerte snakket han ikke så mye om. Han ville aldri vise at han hadde vondt noe sted. Vi snakket ikke så mye om det selv om jeg visste han var dårlig med tanke på det som skjedde i Comet. Beskjeden nå kom som et sjokk på meg, sier Marius Bjerke.

I Norge er Bergman kjent for sine ny sesonger i Frisk Asker fordelt på to perioder. Seriegullet i 2008 snakkes det enda om i Asker. Sommeren 2012 var han tilbake med finalene mot Stavanger Oilers i 2017 som et av høydepunktene.

- Sune er en legende i Asker. Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. For meg personlig betydde han så utrolig mye, jeg lærte masse av ham. Hockeymessig var han utrolig klok og hadde ekstremt mye kunnskap, men personen Sune var kanskje enda bedre. Han hadde en helt spesiell humor. Det var morsomt å gå på jobb hver eneste dag. Så mange kommentarer og øyeblikk. Utad var han kanskje litt misforstått sånn sett. Humoren hans er nok det som står sterkest igjen for meg sammen med det hockeyfaglige, sier Bjerke.

- Særlig kanskje i den siste perioden var han med på å profesjonalisere Frisk. Han dro det helt opp til NM-finalen mot Stavanger. Han var god da han fikk jobbe med ting over tid. Da fikk han mye ut av et lag. Mye ut av lite. Han fortjener mye av æren for at Frisk er der de er i dag.

Hylles av Hockey-Sverige

HV71 spilte med sørgebånd i sin treningskamp tirsdag kveld for å minnes Bergman. I sosiale medier har en rekke kjente hockeypersonligheter fra både Norge og Sverige sendt sine siste hilsener til 68-åringen.

- Sune Bergman. En rival, en ringrev, en dyktig trenerkollega gjennom mange år. Takk for fine fighter. Hvil i fred, skriver tidligere Oilers-trener Pål Gulbrandsen på Twitter.

- Han var bland mycket annat en tränarlegend, hockeykompis, respekterad motståndare och coachkollega. En av svensk hockeyhistorias smartaste matchcoacher, skriver den svenske hockeytrenere Tommy Boustedt.

- En riktigt bra och genomärlig person. En kär kollega. Mycket sorgesamt att få detta besked. Men det där med Kung Sune är fel i artikeln. Det namnet föddes när han spelade som målvakt i Troja. Och jag var själv i högsta grad involverad, skriver hockeyprofilen Leif Boork.

- Sune, en god trenerkollega og en viktig bidragsyter også til norsk ishockey. Hvil i fred, skriver Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

- Ledsamt att höra om Sune Bergmans bortgång. Som ung tränare i Leksand fick jag se och lära. Som inte fullt lika ung tränare i Storhamar fick jag möta honom i en högintensiv semifinal i norska slutspelet. Vilken utmaning. Klok, slug, skarp och smart. Vila i frid, din gamla räv, melder hockeytrener Fredrik Söderström.

- Rip Kung Sune. Håper du finner noen å kjefte på der oppe også, skriver tidligere Frisk Asker-back Sebastian Skaar.

-Trist å høre oin bortgang.  De fleste har en god historie fra hans tid som trener. Glad man har vært en del av det. Takk for alt du har gjort for hockeyfamilien, skriver tidligere Frisk Asker-spiller Cato Cocozza.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form