Lukk søk

Fjordkraftligaen

October 4, 2021

Mikael Dokken etter monstertaklingen: - Jeg er ute på ubestemt tid

Frisk Asker-spilleren fikk et hardt møte med Lillehammers Andreas Martinsen om lørdagen. Nå vet ikke Dokken når han er tilbake på isen.

Situasjonen skjedde nede i Frisk Asker sin sone, hvor Mikael Dokken prøver å vinne pucken i rundvantet og Lillehammers Andreas Martinsen kommer fra siden. Taklingen var knallhard og spørsmålet om denne var ufin eller ren er fortsatt ubesvart.

- Jeg har fokus på min mann og ser ikke at Andreas Martinsen brått kommer. Nå er jeg ute på ubestemt tid og føler meg ikke akkurat pigg, forteller Mikael Dokken om situasjonen.

Respekt

Dokken ønsker ikke å uttale seg så mye om selve situasjonen, og ønsker heller at DISU (disiplinærutvalget) skal se på taklingen.

- Det er opp til DISU. Jeg har sett situasjonen på video, og ingen tvil om at den er hard. Vi har møtt hverandre mange ganger både som junior og senior, så han er tung å møte. Men vi har i flere år snakket om respekt til motstanderen og jeg synes ikke den vises her, fortsetter Frisk Asker-spilleren

- Personlig synes jeg det er unødvendig å takle så knallhardt når du ser at en spiller er i ubalanse. Hvor er respekten for motstanderen når du ønsker å "drepe" en spiller fra siden, og du vet at det kan bli alvorlige konsekvenser av det? undrer Dokken.

Martinsen har en annen versjon.

Det får være hans mening. Selvfølgelig skal du ha respekt for motstanderen, men spiller du ishockey og har pucken så har du som puckfører et viss ansvar. Du må alltid være klar for at smell kan komme, og det er trist at det ble et uheldig utfall av en ren takling denne gangen, uttaler Andreas Martinsen

Uenig i Players Safety

Lars Olav Gaden i Players Safety bekrefter at de har fått en henvendelse fra Frisk Asker om situasjonen og at DISU sitter på saken.

- Vi fikk saken hos oss og gjorde en runde på dette internt, og nå er det DISU som sitter på saken. Vårt mål er å være et hjelpende organ for klubb og spillere når situasjoner oppstår. Dessverre så er det mange klubber som kvier seg for å melde inn situasjoner fordi de ikke ønsker å virke sutrete utad. Det synes vi er trist. Det handler om tryggheten til spilleren på isen, og klubben kan dermed bruke oss kostnadsfritt og få veiledning på de ulike situasjonene.

- Hva kom dere frem til i denne situasjonen?

- Vi tittet først og fremst på om det var takling mot hodet eller boarding. Det vi kom frem til var boarding, og det skal sies at flertallet i vår gruppe synes denne taklingen var grei, så var det opp til Frisk Asker å velge veien videre, fortsetter Gaden

- Men vi var ikke enige, så det ligger noe i denne situasjonen. Nå har vi gitt en tilbakemelding til Frisk Asker hvor vi skrev at vi var uenige, så det er mulig at det er noe der. Og nå ligger saken hos DISU, så får de konkludere til slutt, avslutter den tidligere dommeren.Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form