Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 27, 2024

Meyer førstemann inn: - Ønsker å være en klubb der man kan bli landslagsspiller

Sparta Sarpsborg håper å lokke spillere til klubben med et sportslig opplegg som kan føre til landslagsspill og på sikt en kontrakt i utlandet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er der vi legger listen, sier sportssjef Jonas Holøs til nitten.no.

Emil Lilleberg er det ferskeste og beste eksempelet han kan bruke for å selge inn klubbens filosofi. Sarpingen ble landslagsspiller under tiden i moderklubben, gikk via SHL og Oskarshamn og spiller nå i verdens beste liga.

- Vi vil gjerne ha spillere som ønsker å utvikle seg og som vi kan jobbe med litt. Vi ønsker å være en klubb der man kan bli landslagsspiller og senere ta steget utenlands ved å trene bra og jobbe hardt. Det er de forutsetningene vi ønsker å skape, forteller Holøs som selv gikk den samme veien gjennom å bli voksen i Sparta Sarpsborg.

Ny kurs

Da det tidligere i uken ble kjent at Sparta Sarpsborg mister sju spillere fra årets tropp, fortalte sportssjefen at de opplever at ting kan ha blitt litt for komfortabelt i gruppen.

- Da åpner det seg muligheter for andre. Vi kan ikke konkurrere mot alle i Norge på lønninger, men vi kan kanskje konkurrere på andre måter, sier Holøs.

Førstemann inn ble Jeppe Meyer som hentes på en toårskontrakt. 23-åringen fra Oslo har vært innom klubber i Canada, Stavanger Oilers og Narvik før det har blitt spill på Lillehammer de to siste sesongene.

- Å jobbe med å få inn nye spillere er en spennende og utfordrende jobb med tanke på økonomien vi har, men samtidig finnes det dyktige, unge spillere i Norge. Vi har noen plasser å fylle opp og jobber på videre, slår Holøs fast.

Sju reiser videre

Tim Daly, Jonas Meisingset, Mikkel Øby-Olsen, Eirik Børresen, Trym Østby, Emil Lundberg og Håvard Østrem Salsten takker alle for seg i Sparta Amfi.

Med Jeppe Meyer inn er én backplass fylt opp. Oslo-gutten likte Sparta Sarpsborgs filosofi og det fikk han høre i møtet med Jonas Holøs og Sjur Robert Nilsen:

- Jeg ønsker å få ut potensialet mitt. Det tror jeg Sjur og Holøs kan hjelpe meg med. Jeg ønsker å forbedre allround-spillet mitt, og bidra enda mer både offensivt og defensivt. Selvfølgelig ønsker jeg også å komme langt i både seriespill og sluttspill, noe jeg tror Sparta kan i fremtiden, sier Meyer til sparta.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form