Lukk søk

March 31, 2021

Metal Ligaen: Husker du disse spillerne?

Danskene fortsetter å spille ishockey, og det er flere kjente navn å bemerke seg i den danske ligaen. Husker du dem?

(Foto: Boesen Photography, Danmark)

Semifinalene er i gang i Danamrk. Metal-ligaen fullførte sine 48 kamper, og hvor Rungsted Seier Capital ble seriemester.

Semifinalene er i gang i Danmark. Der møtes det best rangerte laget og det dårligst rangerte laget fra serien hverandre. Og naturligvis de to resterende lagene hverandre.

Vi har tatt en titt på de ulike lagene og funnet noen kjente navn som du kanskje har glemt?

Husker du disse spillerne?

Rungsted:

Cristopher Nihlstorp: (Keeper)

37-åringen som slo igjennom med Färjestad 2010/2011 og ble belønnet VM-plass med Sverige året etter. NHL debuten for Dallas Stars 2012/2013. Det ble med to år i NHL før han vendte nesen hjem til Sverige og spilte fem hele sesonger i SHL for Växjö og Malmö.

Aalborg

Victor Panelin Borg

Spilleren ble hentet til Sparta fra nettopp Aalborg til sesongen 2014/2015. Prøvde seg i EBEL året etter, men kom tilbake til Sparta igjen på slutten av sesongen.

Gikk fra Sparta tilbake til Aalborg har spilt der siden.

Josh MacDonald

Daværende sportssjef i Stjernen, Rune Gulliksen dro denne spilleren opp av hatten med få kamper igjen av sesongen 2017/2018. Det endte på 6 poeng på 11 kamper for candadenseren som gjør sine saker bra i Danmark. Denne sesongen har han gjort imponerende 57 poeng på 44 kamper. MacDonald var også innom AHL etter sitt opphold i Stjernen.

Kirill Kabanov

Det russiske talentet som skulle ta steget opp sammen med de store russiske stjernene. Fikk det tøft i USA og valgte til slutt å returnere til Europa og SHL. Der leverte han varene og prøvde lykken en siste gang i KHL, som også ble mislykket. Nå dominerer han i den danske ligaen.

Esbjerg Energy

Craig Puffer

Ble hentet til Manglerud Star før denne sesongen av David Livingston. Gjorde sine saker bra hos Oslo-klubben og endte på 30 poeng. I Danmark har amerikaneren gjort 48 poeng på 47 kamper.

Jordan Smotherman

For dere som har fulgt Hockeyallsvenskan i noen år så var denne mannen en fargerik spiller i ligaen. Tingsryd, Modo, Karlskrona og Rögle. Fikk også SHL-kamper med sistnevnte da han var med på et opprykk. Har kun spilt få kamper i Esbjerg denne sesongen.

SønderjyskE

Matt Prapavessis

Backen som Storhamar hentet fra nettopp SønderjyskE før fjorårets sesong. Gikk tilbake til den danske klubben etter sitt ene år i Norge. God i Storhamar og har fortsatt gjort bra med poeng fra sin backplass i Danmark.

Emil Bejmo

Svensken var et år innom Stjernen Hockey hvor han gjorde 28 poeng på 45 kamper. Ble mange sesonger i Hockeyallsvenskan etter dette, blant annet i det nordligste laget i Sverige, Asplöven. Mora ble hans stoppested etter dette hvor han tilbrakte 6 år. Fikk en sesong i SHL. 12 poeng på 16 kamper i Danmark. Bejmo er søskenbarn med norgesvennen Henric Höglund.

Brendan Harms

Kom til Lillehammer før forrige sesong og produserte bra med poeng i den norske ligaen. 36 poeng på 48 kamper er fasiten så langt hos canadenseren.

Frederikshavn White Hawks

Jesper Jensen

Den danske veteranen har vært en fast brikke i det danske landslaget en årrekke. Jensen har vært en poengmaskin i Sverige, hvor det har blitt spill i SHL hos Brynäs, Rögle, AIK Skellefteå. Sist sesong var han i Malmö, før han denne sesongen vendte hjem og tok kapteinsrollen i Frederikshavn.

Alexander Bumagin

En rutinert tidligere KHL-spiller som valgte i 2018 å forlate KHL-klubben Severstal Cherepovets og prøve eventyret i Danmark. 80 poeng på 75 kamper fordelt på tre sesonger. Er for tiden skadet, men produserer utrolig fra for sitt lag.

Odense

Michael Eskesen

Har vært i Norge ved to anledninger, hvor begge har vært i Stjernen. Først i 2007/2008 sesongen. Før han kom tilbake som kaptein 2017/2018 sesongen. Det ble med de to årene i Stjernen, før han valgte å spille for Odense igjen.

Albin Lindgren

Svensken som startet denne sesongen i VIF valgte å reise fra klubben midt i sesongen etter at han klaget over for lite spilletid. Lindgren spilte ut sesongen for ligaens dårligste lag Odense, og fikk notert seg 5 poeng på 14 kamper.

Lindgren har tidligere tjenestegjort for Stjernen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form