Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 20, 2023

Anderssons beste Vålerenga-kveld: - Et mer komplett lag

JORDAL (nitten.no) Med flere fysiske forsterkninger, føler Fredrik Andersson han leder et mer komplett VIF-mannskap. Og snart kommer flere profiler tilbake fra skade.

Foto: nitten.no

Andreas Martinsen har allerede rukket å ta solid for seg, og torsdag presenterte canadieren Justin Hamonic seg for Jordal-publikummet da Vålerenga tok sin åttende strake seier.

De to tøffingene har tilført fysikk og muskler i en tropp som gradvis har blitt forsterket gjennom vinteren og som nå jakter medaljer i serie og sluttspill.

- Ja, vi har et mer komplett lag nå. I tillegg er flere av de skadde spillerne på vei tilbake. Da får vi enda litt mer å sette inn der, ser det bra ut. Men vi skal være ydmyke, sier trener Fredrik Andersson til nitten.no.

Stortalentet Stian Solberg, nykommer Darien Craighead, langtidsskadde Jørgen Karterud og Rasmus Ahlholm er spillerne VIF snart håper å kunne benytte. Torsdag manglet også backen Villiam Strøm.

Stoppet Sparta

Sparta hadde vunnet fem kamper på rad mot Vålerenga, blant dem en 5-1-triumf på Jordal før jul, foran torsdagens utsolgte toppkamp. Nettopp fysisk spill foran begge mål får æren for at rekken ikke ble forlenget til seks.

- Mindre tid i egen sone var nøkkelen. Det gir oss en boost å slå et lag vi ikke har klart å slå tidligere denne sesongen. Dette lover godt for fremtiden, men. Jeg vil legge til et men. Vi må være veldig ydmyke og forstå hvorfor vi vinner kamper. Det er fordi vi vinner nærkampspillet foran begge målene, sier svensken.

- Vi har vært gode til å flytte pucken og bevege oss, men har tapt for mange dueller foran mål. Det er der matchene avgjøres. Nå har vi fått spillere som passer godt inn i et sluttspill som vil bli mye tøffere.

Andersson var enig i at straffeslaget tidligere Sparta-spiller Sander Thoresen presset frem i midtperioden var av det heldige slaget, men mente Vålerenga fortjente de tre poengene som var meget viktige i tetstriden.

Nå leder Oilers med 73 poeng, Vålerenga har 70 og Sparta 67 med to kamper mindre spilt enn konkurrentene på medaljeplass.

- Det er jo slik toppkampene skal være! Fullsatt hall fører kanskje til at det kommer flere neste match og at det kanskje også smitter over på andre arenaer. For vår del syns jeg det var en voksen, bra match det var godt vi avgjorde, sier VIF-sjefen.

- Deres beste match denne sesongen?

- Ja, det syns jeg!

Glad finne

Mika Partanen smilte da han satte inn 2-1-målet på straffe og var et eneste stor glis i samtale med trener Andersson utenfor Vålerenga-garderoben etter 3-2-seieren.

- Dette var en av de kuleste matchene vi har spilt denne sesongen. Sparta er et godt lag, så det var en viktig seier for oss i en voksen kamp. Vi har blitt bedre hele veien og tatt små steg, sier Partanen til nitten.no.

- Andersson mener dere er et mer komplett lag nå?

- Ja, absolutt. Vi har også bedre bredde som gjør at vi tåler skadene bedre. Justin virker å bli en bra tilvekst og alle kjenner Andreas.

Lørdag reiser Vålerenga-troppen til Hamar for nok en toppkamp mot Storhamar som feide over MS torsdag kveld og ligger fire poeng bak Oslo-laget.

- Det er et tøft lag å møte, særlig der oppe. De har fått inn noe spillere også, blant annet vår gamle venn David (Booth). Jeg var skadet hele tiden da han var her sist, men det er en god spiller, sier den ene av to Vålerenga-finner.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form