Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 16, 2023

Mener Oilers er gullfavoritt: - Har nå enda flere strenger å spille på

Hockeyekspert Tor Nilsen holder Stavanger Oilers som seriefavoritt i den ellevilt jevne tetstriden og tror Vålerenga vil se enda bedre ut i sluttspillet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kan så mye som seks lag vinne Fjordkraft-ligaen? Ja, sier tabellen som viser at kun fire poeng skiller de seks beste tolv runder før slutt. Tet-trioen Sparta, Stavanger Oilers og Vålerenga står alle med 67 poeng mens Storhamar, Frisk Asker og Stjernen har 63.

Sparta har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn de to kollegene på toppen, og hengekampene er mot de to bunnlagene Grüner og Ringerike. Hockeyekspert Tor Nilsen mener likevel Oilers er favoritt til å ta et nytt seriegull.

- De har god kontinuitet i lagbygget og har skaffet seg solid erfaring med å vinne titler over flere sesonger. Med signeringen av Nick Dineen fikk de en av de beste toveissenterne i ligaen, og har nå enda flere strenger å spille på. Laget fremstår med en tydelig identitet og en spillestil som alle er trygge på. Oilers er  min favoritt til å vinne ligaen slik det ser ut i dag, sier Nilsen til nitten.no.

Forsterker

Vålerenga og Storhamar, som møtes på Hamar lørdag, har begge forsterket troppen solid den siste tiden. Vi har bedt Nilsen vurdere gullkandidatene:

- Storhamar har i kjent stil kjøpt seg opp på denne årstiden og hentet in to solide importer i David Booth og Jakub Kindl. De bommet på Miles Gendron og Anton Karlsson, som ikke var noe mer enn middels spillere i denne ligaen, og det var helt avgjørende å hente inn nye og bedre importspillere. De har nå en sterk topprekke med Quenneville, Berglund og Booth samt en solid miks av spillere som kan bidra både offensivt og defensivt, sier Nilsen.

- Men jeg er usikker på om laget har gode nok målvakter til å vinne noe denne sesongen. Jeg blir derfor ikke overrasket om det skulle komme inn en ny målvakt.

I Oslo er Justin Hamonic den siste av flere nykommere i vinter. Canadieren ventes å debutere i det utsolgte oppgjøre mot Sparta på Jordal torsdag.

- Vålerenga har et sterkt lag nå etter å ha signert seg opp voldsomt siden seriestarten, men laget har variert for mye i prestasjonene så langt. Spillere som Rasmus Ahlholm, Darien Craighead, Mitch Gillam, Andreas Martinsen og nysignerte Hamonic vil utvilsomt bidra til at Vålerenga blir en tøff utfordrer. Laget ser bedre ut nå, og det det kan ende med medalje i serien og kanskje også gå hele veien dersom de holder seg skadefrie og finner den rette flyten i spillet. Det tar ofte litt tid når man skifter såpass mye i spillertroppen. Derfor tror jeg de vil være enda bedre i sluttspillet.

Hva så med Sparta? Sjur Robert Nlisens gutter leder serien, har høyest seiersprosent og har kommet godt ut etter perioden med mye skader og sykdom. Lørdag ble det to poeng i toppkampen mot Storhamar.

- Dersom de unngår mye skader, tror jeg de kan rappe med seg en medalje nok en gang. Sparta har også god kontinuitet på trener- og spillersiden og er et solid kollektiv med gode målvakter. Denne sesongen har også overtallsspillet vært veldig bra - noe som bidrar til å bikke kamper i lagets favør. Skulle dette Sparta-laget få tilbake Jonas Holøs, og han kan holde det nivået han har vist tidligere, kan de være en solid utfordrer i sluttspillet.

Ligaens topprekke

På femte- og sjetteplass, to plasseringer som vil gi en knalltøff kvartfinaleserie, finner vi Frisk Asker og Stjernen. I Asker reiste man seg såvidt etter 9-2-tapet mot Oilers med en knepen seier over Grüner, men etter torsdagens lokaloppgjør mot Ringerike venter Sparta, Storhamar og Vålerenga.

- Frisk har gode enkeltspillere og kan til tider spille veldig bra hockey, men overtallsspillet har vært for svakt. 12,9 prosent uttelling gir ingen medalje i seriespillet. Laget burde ha gode nok spillere til å forbedre dette, og er avhengige av et løft i denne fasen av spillet for å kunne nå en semifinale. Frisk mangler noen brikker som må komme på plass, og i spillet uten puck har de i det siste vært veldig svake. Skal laget være en utfordrer helt i toppen, må de opptre med et bedre kollektivspill. Hvis ikke blir det ikke noe mer enn en femte-sjetteplass.

- Stjernen har en helt rå topprekke som er både produktive og underholdene å se på. Dostie, Piccinich og Cangelosi har herjet i seriespillet og er de tre beste poengplukkerne i ligaen. Laget har bedre bredde denne sesongen der også Stian Kaltrud Nystuen og Håkon Imset Stormli bidrar med fin produksjon. Laget har slitt med skader på nøkkelspillere i det defensive, og har til tider blitt litt lette rundt eget mål. Målvaktspillet har vært bra, men spørsmålet er om det er godt nok til at Stjernen skal kunne ta medalje. De blir en joker i sluttspillet, og med skadefri tropp, vil de bite godt ifra seg, mener Nilsen.

- Det er bare å glede seg til tidenes mest spennende serieinnspurt og et herlig sluttspill!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form