Lukk søk

Landslaget

August 31, 2021

Mener danskene har stukket fra: - Det er litt der vi er nå

Den tidligere NHL-spilleren Andreas Martinsen mener de danske hockeyguttenes utvikling de siste ti årene har satt Norge litt tilbake i rivalduellene.

Foto: nitten.no

Både spillere og ledere gjorde det helt klart at Norge var underdog foran søndagens helt avgjørende OL-kvalifiseringskamp på Jordal. Etterpå måtte de erkjenne at de fikk rett selv om Norge skapte de fleste og største sjansene.

- Vi gjorde det vi kunne. Det er litt der vi er nå. Danmark har et bedre lag enn oss, og når man ser på hvordan hockeyen har utviklet der kontra i Norge de siste ti årene er de noen steg foran, sier Martinsen til nitten.no.

Norge blir hjemme fra OL for første gang siden Torino-lekene i 2006 mens danskene, som har fått frem flere NHL-profiler de siste årene, i 2022 skal delta for første gang.

- Det er synd vi ikke klarte det, men kanskje vi skal se litt på om det er noe som må gjøres for at vi skal klare å henge med, sier Martinsen.

Skapte mest

Lillehammer-profilen mener Norge styrte det meste av søndagens batalje på Jordal, men at det i en slik kamp er helt avgjørende å ha noen ekstremkvaliteter slik danskene har gjennom sine beste menn med en hverdag i verdens beste ligaer.

- De har mange spillere i verdensklasse. Får de en kontring eller store sjanser, så scorer de. Målvakten deres fikk vi heller ikke hull på. Men vi kjempet og gjorde det vi kunne. Vi kan ikke gjøre så mye mer enn det.

4-1 over Sør-Korea og 7-4 over Slovenia skapte OL-optimisme for de 2500 tilskuerne på Jordal søndag, men i en match som aldri tok helt fyr kom den definitive avgjørelsen sent i tredje periode. Da begynte de norske guttene å bli slitne.

- Slovenia-kampen kostet mye krefter. Da blir man litt tom til slutt. Jeg tror mange kjente på det i siste halvdel av tredje periode at det begynte å bli litt tomt.

Samlinger i høst

Petter Thoresen fortalte etter kampslutt søndag at det legges opp til to samlinger i høst og vinter som et ledd i oppkjøringen til VM i mai neste år.

- Det er såpass lenge til at jeg ikke har tenkt så mye på det enda. Nå drar guttene tilbake til lagene sine og gjør seg klare for sesongen. Men jeg tror alle syns det var gøy å spille ordentlige kamper med litt publikum igjen. Vi får håpe det fortsetter sånn, sier Martinsen.

- Hvor kjedelig er det at det ikke ble OL?

- Det er kjipt det, men vi visste det kom til å bli tøft. Det er ikke noen vits å henge med hodet for det nå. Det er som det er.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form