Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 26, 2021

Mener Danmark er favoritter: - De er nok et hode foran oss

Landslagssjef Petter Thoresen er enig i at Danmark er favoritter foran OL-kvalifiseringen i Oslo, men mener tre av lagene er gode nok til å ende opp i Beijing.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Den norske troppen har kommet seg tilbake på norsk jord etter at de i forrige uke var i Latvia å spilte to treningskamper mot vertsnasjon, og er klare for kvalifiseringen der ett av fire lag ender i Beijing neste år.

- Det var veldig mye positivt i Latvia, og vi ordentlig vonde å spille mot. Offensivt var vi gode i kamp 2, og latvierne ble frustrerte. Nå gjelder det å ta med seg det positive inn i det som skjer om et par dager, forteller Thoresen til nitten.no.

Mener Danmark er favoritter

I den danske leiren er optimismen stor, og bookmakerne har også tro på dansk OL-billett.

- Jeg kan kjøpe at de er favoritter. De stiller et godt lag med masse rutine. Og ser du på en og en spiller så er de gode, men de skal få dette til å sitte også. Men de er nok et hode foran oss, slik jeg ser det, fortsetter Thoresen.

- Spiller vi strukturert og riktig så er vi leie å slå vi også. Vi må krydre vårt spill med litt ydmykhet og vi kommer til å kjempe for å spille finale på søndag. Men først må vi ta av oss Sør-Korea og Slovenia.

Norge åpner førstkommende torsdag mot Sør-Korea. Landslagssjefen har ikke blitt skremt av hva han har sett fra det koreanske laget i treningskamper.

- Jeg har sett et par treningskamper, og vi skal slå dem. Det skal sies at vi må prestere for å vinne, og gjør vi det så slår vi Sør-Korea, fortsetter landslagssjefen.

Kjenner til Koptiar

Også Thoresen registrerer at mange snakker om Norge og Danmark, men vil advare mot Slovenia.

- De er litt undervurdert. Vi må ikke glemme at de har mange spillere ute i europeisk hockey, de gode i powerplay og har NHL-stjernen Anze Kopitar.

- Vet du hvordan du skal stoppe Kopitar?

- Vi har ikke lagt en plan for dette enda, men det handler om å ikke gi han god tid med pucken slik at han får slått pasninger. Han gjorde vel neste 40 assist i NHL i fjor, så det sier seg selv at det er spiller som vi må ha ekstra øyne på.

Skulle det ende med skuffelse under kvalifisering, så kommer ikke Thoresen til å grave seg ned av den grunn.

- Nei, da går livet bare videre. Både for meg og norsk ishockey. Men det er tre nasjoner som er gode nok til å vinne turneringen. Vi må gjøre jobben vår, og greier vi det så skal dette bli skikkelig morsomt. Vi har ikke nådd en kvartfinale på lenge, og er ranket som nummer 11 i verden, så det å komme til et OL hadde vært stort for alle som er glad i norsk ishockey.

Olimb blir kaptein

Jonas Holøs måtte melde forfall etter en langvarig skade i forrige. Det betyr at landslaget får en ny kaptein på hjemmebane denne helgen.

- Først og fremst et stort slag i ansiktet at Holøs ble skadet. Han har vært vår klippe og kaptein i mange år. Skikkelig leit for han og for Norge, sier Thoresen.

- Det ble et hull vi måtte tette igjen, og valget på ny kaptein ble Mathis Olimb. Rett og slett fordi han er det rutinerte personen han er, og at han alltid legger ned hardt arbeid og går foran som et godt eksempel.

- Han tok det som en ære, men var også ærlig på at han var blant dem som kanskje ikke snakket mest i garderoben. Men i laget så har vi mange ledere som kan ta de ulike rollene, og jeg tror Mathis vil vokse med denne oppgaven, forklarer Thoresen.

Olimb får med seg Mats Zuccarello og Mathias Trettenes i kapteinsteamet.

Ønsker seg støtte på tribunen

En OL-kvalifisering på hjemmebane med flere kamper på få dager betyr at du vil trenge en ytre motivasjon. Den håper Thoresen å få fra tribunen.

- Norge er et land som innehar patriotismen. Og ishockeysupportere er dedikerte og støtter landet sitt. Samme om du holder med Storhamar, Stavanger eller Frisk Asker så er alle venner og heier på samme lag. Det er noe vakkert med det, og heldigvis så er det mange som kommer til å støtte oss på Jordal under denne kvalifiseringen. Men vi må også takle det den forventingen som er på tribunen, og ikke binde oss, avslutter Thoresen.

Norge spiller i kveld mot Sør-Korea klokken 19:00!

Bookmakeren Coolbet har i likhet med Petter Thoresen Danmark som sin favoritt til å vinne turneringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

Hvem kvalifiserer seg til OL?

Coolbet.com

Danmark - 1.90

Norge - 2.40

Slovenia - 8.50

Sør-Korea - 51.00

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form