Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 27, 2023

«Med nei der kommer ikke Storhamar til å spille finale de neste fem årene med mindre det skjer et mirakel»

Njål Berge er klar på at Storhamars tilværelse som toppklubb er truet dersom ikke klubben får servere alkohol i CC Amfi.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Selv med ja er jeg likevel bekymret for den langsiktige bærekraften, sier Berge til nitten.no.

Forrige uke slo Storhamars styreleder alarm på vegne av sin egen klubb, men også den satsende delen av norsk hockey. Storhamar tok seg helt til NM-finalen i vår, men gikk likevel fem millioner i minus.

Berge kalte det å drive ishockeyklubb for tiden for ekstremsport, mener lønnstak er veien å gå for ligaen og fortalte nitten.no at han har vondt i magen hver eneste dag.

- Vi har ingen garantier for inntektene våre og kan havne i dritten selv med enormt bra kostnadskontroll. Det er ekstremt uforutsigbart. Vi har ingen steder å kutte når inntektene blir borte, sa Berge.

Skjenke?

På kort sikt mener Storhamar å ha kontroll gjennom et ansvarlig, langsiktig lån med utgangspunkt i hallnavn-avtalen, men inntektene må opp.

Klubben ønsker å servere alkohol under kontrollerte former i CC Amfi, slik Hamar Arbeiderblad tidligere har omtalt i flere artikler. Berge er igjen svært tydelig på hva det vil bety for Storhamar.

- Utfallet av skjenkesaken kommer til å være avgjørende.  

Hamar Arbeiderblad har tidligere skrevet at Storhamar forrige sesong var den eneste klubben på øverste nivå som ikke i noen form fikk selge alkohol på sine kamparrangementer.

Etter høstens kommunevalg, skal den alkoholpolitiske handlingsplanen revideres. Det er der Storhamar håper på en løsning som vil gi klubben viktige inntekter i tiden som kommer.

- Med nei der kommer ikke Storhamar til å spille finale igjen de neste fem årene med mindre det skjer et mirakel ala at det dukker opp en lotto-milliardær, slår Berge fast.

Nei i Hamar

Storhamar har også tidligere søkt om å få skjenke alkohol på sine kamparrangementer, også sammen med håndballklubben med samme navn og HamKam, men da fått avslag.

- Det blir ikke noen russefest hvis vi får skjenkebevilling. Vi skal snakke med kommuneoverlege, vi kommer til å snakke med kommuneadministrasjonen, vi kommer til å være svært ansvarsfulle med å innføre dette – hvis vi får lov, har Berge uttalt til HA.

Forrige uke illustrerte han overfor nitten.no hvordan utgiftene bare øker, men at Storhamar sliter på inntektssiden der sponsorbudsjettet er på 12 millioner kroner.

- Vi bruker mer penger på utstyr, det er dyrere enn fotball, vi spiller mange flere kamper, husleien går opp, strømregningene går opp, reisekostnadene går opp, lønningene går opp. Billettinntektene og sponsorinntektene går ikke opp. Før eller senere kommer ikke dette til å henge sammen. Inflasjonen straffer oss begge veier. På kostnadssiden helt ekstremt og samtidig også på inntektssiden da folk ender opp med å bruke penger på andre ting enn å gå på hockey og sponse hockey.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form