Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 14, 2021

Matchvinner Hermansen: - Tror ikke vi skal si vi kommer til å ta ligaen med storm

Joachim Lunde Hermansen senket Lillehammer lørdag og gjentar gjerne den bedriften i DNB Arena torsdag når MS-guttene håper de kan overraske igjen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Lillehammer løsnet hele 21 skudd og ledet 3-1 etter første periode i Manglerudhallen etter at Joachim Lunde Hermansen ga hjemmelaget ledelsen 1-0.

Det sto 4-4 etter ordinær tid, men i forlengelsen var det igjen klart for Hermansen-show. Joachim Engebråten Hermansen var nest sist på pucken da Lunde Hermansen satte inn det avgjørende målet og sikret to overraskende MS-poeng.

- Det kan hende vi overrasket Lillehammer litt. Vi spilte hvert fall en helt annen kamp nå enn da vi tapte treningskampen der oppe. Etter andre og tredje periode følte jeg også det var en fortjent seier. Og det var ikke minst veldig deilig å avgjøre, sier Hermansen til nitten.no.

- Det var sterkt av dere å komme tilbake slik?

- Ja, det er nok det beste vi har gjort i sommer og høst. Tidligere har vi ikke vært så gode på å snu kamper. Jeg syns vi blir bedre og bedre for hver match. Ting begynner å sette seg litt med nye systemer og planer. Alle vet hvor man skal gå og hva man skal gjøre i alle situasjoner, sier unggutten.

Oilers neste

Torsdag venter årets første langtur for Manglerud Star-gjengen som da besøker DNB Arena som en klar underdog. Hermansen tror de gule og grønne kan overraske igjen.

- I en enkeltkamp kan vi slå alle. Det har vært litt sånn for de åtte beste lagene i ligaen de siste årene. Og vi har slått Oilers før, vi, men det er et veldig sterkt lag som sikkert er supertente på å starte godt, sier MS-spilleren.

- Kan dere overraske litt i år?

- Vi er vel tippet på 8. plass av de fleste. Vi er forberedt på at det blir en tøff sesong. Jeg tror ikke vi skal gå ut å si vi kommer til å ta ligaen med storm og bli nummer fire eller fem. Men en sjuende- eller åttendeplass skal være mulig. Vi går inn i hver kamp med et ønske om å vinne.

Så godt som samtlige tabelltips har Manglerud Star, Ringerike og Grüner på de tre nederste plassene. I duellen om å unngå de to siste plassene blir alle poeng viktige for trioen.

- For oss er alle kamper like viktige. Hver match er på en måte en sluttspillsmatch for oss.

Sikker på seier

Nitten.no snakket med Oilers-profil Tommy Kristiansen mandag. Han er meget tydelig på at Manglerud Star hjemme skal bety tre greie poeng for siddisene.

- Det var sterkt av MS å snu kampen mot Lillehammer. De er tydeligvis en gjeng som ikke gir seg, sier Kristiansen.

- Hva tenker du om MS-kampen til torsdag?

- Vi skal naturligvis slå dem hjemme i vår egen ishall syv dager i uken. Det er det ingen tvil om. Det presset der vet vi guttene om, så det ingen vits å juge om det, forteller en Kristiansen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form