Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 14, 2021

Matchet Frisk og forsterker troppen: - En helt ok start

Ringerike scoret fire mål og vant skuddstatistikken i fredagens treningskamp i Askerhallen, men Hønefoss-gjengen er ikke overrasket over den gode prestasjonen.

- Nei, jeg vil ikke si dette var bedre enn vi trodde eller kanskje håpet på, sier sportssjef og assistenttrener Per Braxenholm til nitten.no.

Det ble regjerende mester Frisk Asker og nyopprykkede Ringerike som åpnet treningskampmåneden i norsk hockey fredag kveld, men den antatte nivåforskjellen var ikke spesielt synlig.

Hjemmelaget vant til slutt 5-4 etter å ha vunnet siste periode 2-0, men Ringerike hang veldig godt med lenge og vant også skuddstatistikken 27-23.

- Man skal ikke trekke for mange konklusjoner ut av et resultat i første treningskamp, men det var kult å være i gang igjen etter så lang ventetid. Jeg syns vi gjorde en helt ok match, og det ble en helt ok start. Vi er ganske fornøyde, sier Braxenholm.

Snudde i siste periode

Leonards Rimjans og Mathias Holst Jenssen sørget for borteledelse etter første periode. Eskil Wold utlignet, Rimjans scoret på ny før Frisk-import Jacob Lagacé presenterte seg.

Dustin Parks' nettkjenning sørget for at Ringerike ledet 4-3 før de siste 20 minuttene, men der snudde Mikkel Seiergren Christiansen og Hampus Gustafsson og sørget for å unngå en ny Frisk-flause mot nykommeren.

- Det var en jevn kamp. Vi var kanskje litt bedre før de tok over i tredje periode. I en treningskamp svinger det litt. Vi fikk en del overtall i andre periode og de en del i siste, men det er det ingen lag som har trent noe særlig på enda. Det er noen baklengsmål vi ønsker å plukke bort, men det gjelder sikkert Frisk også. Dette bar preg av å være en første treningskamp, oppsummerer Braxenholm.

Jakter forsterkninger

Frisk Asker-trener Vidar Wold uttalte til nitten.no i forkant av kampen at han tror Ringerike kan overraske denne sesongen.

- Jeg var positivt til dem sist de var oppe også. Det er et spennende, hardtarbeidende lag som alltid kommer med mye energi og ønsker å spille hockey. Det tipper jeg de gjør nå også med den samme trenerduoen. Jeg tror Ringerike kan overraske og gjøre det bra mot mange lag.

- Det er fint å se at vi henger med mot den regjerende mesteren og en av favorittene. Vi ønsker å ta poeng når vi kommer hit til vinteren også, så det er godt å se at det er mulig, sier Ringerike-assistent Braxenholm.

Hønefoss-laget måtte klare seg uten et par backer fredag kveld, og det kan bli endringer i troppen de kommende ukene. Sportssjefen jakter nemlig to forwards.

- Vi skal ha inn to mann til. Det er hvert fall en vi har kommet litt på vei med, og vi ønsker å få det klart til seriestart, forteller Braxenholm.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form