Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 27, 2023

Martinsen tapt for Vålerenga - klar for Storhamar: - Ble altfor dyrt

Vålerenga klarte ikke matche Andreas Martinsens lønnskrav. Nå blir 32-åringen Storhamar-spiller.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det ble med tre måneder på Jordal for Andreas Martinsen. Forhandlingene om en kontrakt også for neste sesong er nå avsluttet og 32-åringen blir i løpet av kort tid presentert som Storhamar-spiller.

- Vi hadde et håp om å få ham med videre, men det ble altfor dyr. Det lar seg bare ikke gjøre. Vi har ikke sjans til å møte de kravene, sier Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold til nitten.no.

Martinsen ble presentert som Vålerenga-spiller på Jordal mandag 2. januar etter å ha forlatt et Lillehammer i krise og noterte 14 poeng på 29 matcher i serie og sluttspill. Tilbudet om en kontrakt for neste sesong ble avslått.

Blir boende

Partene snakket sammen igjen denne uken, men kom ikke til enighet. Martinsen og Storhamar derimot ble enige om en avtale onsdag kveld, etter det nitten.no får opplyst.

Det ønsker ikke Martinsen selv å bekrefte, men 32-åringen sier dette til nitten.no om samtalene med VIF:

- Siden jeg ikke har tenkt å flytte på meg ville det blitt mye pendling og jeg ville mistet mye verdifull tid hjemme med familien. Det er tid man ikke får igjen. Da var jeg klar på at det måtte ligge litt ekstra i potten. Vi var et stykke unna.

Martinsens siste match i Vålerenga-trøya ble dermed den sjette semifinalen mot Storhamar - klubben som nå blir hans arbeidsgiver.

- Jeg vil spille for et lag som kan kjempe i toppen. Det kjente jeg også da jeg kom til Vålerenga. Jeg fikk en ny giv etter alt som skjedde på Lillehammer. Det er kanskje noen som har sett for seg at jeg skal tilbake nå, men jeg har vært ærlig med dem fra start av og det er ikke aktuelt nå. Jeg skal forhåpentligvis spille hockey i mange år fremover og ønsker å kjempe i kamper som de vi hadde i semifinalene nå. Det er det som er gøy, sier Martinsen.

- Andreas syntes det var gøy å være her, han har sin styrke i det fysiske spillet sitt og en ekstra dimensjon få andre i Norge kan matche. Dessverre lar det seg ikke gjøre å fortsette samarbeidet av økonomiske årsaker, sier Myrvold.

Martinsen var linket til Storhamar også foran forrige sesong og Sjur Rakstad-Larsen i klubbens sportsutvalg har overfor Hamar Arbeiderblad også nylig bekreftet at partene er i forhandlinger.

- Jeg vil tro det sto mellom oss og Storhamar. Jeg er ganske sikker på han har gjort det klart med en annen klubb, sier Myrvold.

- Er det et nederlag for dere å miste en landslagsspiller til en konkurrent og rival?

- Vi hadde et ønske om å få med Andreas videre, men det lar seg bare ikke gjøre. Vi klarte ikke matche kravene i det hele tatt så da er saken avsluttet. Vi er rett og slett såpass langt unna på lønn.

Landskamp torsdag

Myrvold sier Vålerenga ikke opplever kravene som urealistiske, men at Oslo-klubben har et budsjett og rammer de må forholde seg til når stallen for 2023/24-sesongen skal settes sammen.

- Vi må ha visse rammer og kan ikke bli med på noen kjøpefest. Det går ikke. Sånn er det, vi jobber på videre, puster med magen og kjører på!

Andreas Martinsen er denne uken på landslagssamling i Danmark der Norge spiller den første av to oppkjøringskamper torsdag kveld.

32-åringen skrev under en treårskontrakt med Lillehammer i fjor sommer og bosatte seg på en bondegård i nærområdet med plan om å avslutte karrieren i klubben han spilte for allerede som junior. Da klubben ble truet av konkurs, dro Martinsen til Oslo.

- Når alternativet er at ingen får lønn og klubben går konkurs, var det ingen vanskelig beslutning, sa Martinsen til nitten.no etter å ha blitt presentert som VIF-spiller.

PS! Storhamar mister duoen Simen André Edvardsen og Eskild Bakke Olsen. Duoen flytter begge til HockeyAllsvenskan og BIK Karlskoga.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form