Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 11, 2021

Markus Søberg: - Det er 50/50 om jeg reiser eller blir i Stavanger Oilers

Stavanger Oilers-forwarden stresser ikke med å bestemme seg for fremtiden, men innrømmer at han er lysten på et eventyr i utlandet.

Etter at nitten.no erfarte at Manglerud-gutten hadde fått tilbud fra Stavanger Oilers, tok Markus Søberg til twitter og "etterspurte" sitt tilbud fra vestlandet.

(Skjermbilde av Twitter-meldingen til Markus Søberg)

Telefonen gikk varm

Etter å ha lest ryktene, så ønsket Søberg og lage en litt artig spøk på sosiale medier.

- Ja, jeg måtte jo fyre litt tilbake. Det er jo dette som er gøy, og de fleste tror på det de leser.

Så du ble ikke irritert?

-Nei, er du gal. Det er jo dette som er gøy og dette har savnet en stund nå i vår liga. Det var ment som en morsom tilbakemelding til dere, men tydelig at ikke mange tok det som en spøk, forteller han lattermild.

Søberg avkrefter at han har fått et tilbud, men bekrefter at han fikk en litt stressende lørdag etter vår sak. ( Les saken her)

- Ja, det var mange som sendte melding og var nysgjerrige. Så jeg måtte svare en god del personer som hadde lest deres sak.

Du kan følge twitterkontoen til Markus Søberg her

- Oilers som gjelder i Norge

Selv om tilbudet fra Stavanger har uteblitt så stresser han ikke med å bestemme seg for fremtiden.

- Alltid hatt en fin dialog med Higson (sportssjef i Stavanger Oilers) og jeg venter fortsatt på det første tilbudet fra han.

Hva med andre tilbud Norge?

- Ikke hørt fra noen andre klubber, og for meg så er det Oilers og Manglerud Star som gjelder i Norge.

Selv om mange kanskje satte søndags-kaffen i halsen da de leste Manglerud Star, så kommer Søberg enn så lenge med en trist beskjed til Manglerud-fansen.

- Ja, det blir ikke dem nå. Men i seinere tid så vil alltid moderklubben være et alternativ for meg. Jeg føler meg ikke ferdig enda, forteller forwarden som gjorde 17 poeng (6+11) på 24 kamper for olje-laget.

Ønsker seg et eventyr

Etter at Søberg kom hjem til Norge fra spill i OHL i Canada, har det blitt fem år i Norge. Nå ønsker han og samboeren å dra på et eventyr sammen.

- Hadde vært utrolig gøy å prøve seg i utlandet igjen. Samboeren og jeg har kjøpt oss leilighet i Stavanger, men begge er bevisste på å finne på noe sammen i utlandet. Og kanskje er tiden inne nå, forteller han optimistisk.

Hvilken ishockey-liga som hovedpersonen kunne tenkt seg til vet han foreløpig ikke, men det er en utenlandsk liga som har tatt kontakt.

- Ingen konkrete tilbud har kommet på bordet, men en klubb fra Hockeyallsvenskan har tatt kontakt. En liga som er ganske morsom og som jeg kjenner til.

Søberg står oppført med én SHL-kamp med Frölunda, og nå er det opp til hans tyske agent å ha følerne ute.

- Min tyske agent følger også på hva som skjer i de andre ligaene, men tenker at jeg bestemmer meg i midten av mai på hva jeg gjør med fremtiden.

Kontrakten utløper 30 april

Skulle ikke en ny kubb være klart innen slutten av april vil Søberg stå uten lønn. Det bekymrer ikke den høyrefattede spilleren.

- Nei, det er ikke noe jeg tenker på. Så jeg stresser ikke med å bestemme meg til den tiden.

Du sier at du ser for deg å bestemme deg i mai. Hva om Stavanger Oilers kommer med et tilbud og ber deg svare før den tiden?

- Da må jeg naturligvis revurdere mitt mål om å bestemme meg i mai. Men Higson og jeg har en fin dialog så det løser seg vil jeg tro.

Stavanger-spillerne gjenopptar treningen og har fokus mot neste sesong førstkommende onsdag. Noe som Søberg gleder seg til.

- Ja, da begynner vår sommertrening, og det blir en del timer i styrkerommet, samt at vi skal være på is to ganger igjennom hele sommeren.

Skulle dialogen dra seg utover kontraktstid så er ikke Søberg redd for å bli fryst ut.

- Nei, i Stavanger er de snille med å la alle spillere som kommer hjem fra utlandet på sommerferie få lov til å trene på is. Så jeg tror jeg fortsatt får trene med klubben selv om fremtiden er usikker. Higson og klubben er utrolig generøse på det område.

Ringer du oss når ting er klart?

- Jeg kommer nok til å legge det på Twitter, avlslutter han humoristisk.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form