Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 9, 2023

Mäkinen på plass i Frankrike: - Julen var helt «crazy»

Cergy-Pontoise-klare William Mäkinen er ikke skremt av kaoset i Lillehammer og utelukker ikke en retur til norsk hockey i fremtiden.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Alt har skjedd fort de siste par ukene. Julen var helt «crazy», sier Mäkinen til nitten.no.

Han ble den andre Lillehammer-spilleren som forlot klubben etter Andreas Martinsen. Også Henrik Eriksson, Martin Gran og Nick Dineen har ryddet ut av skapet på Eidisva Arena.

- Jeg har aldri vært i en slik situasjon før. Det er helt nytt for meg. Først var det litt sjokkerende, og jeg er lei meg på vegne av klubben og laget, men det er sånn som kan skje. Vi må bare gjøde det beste ut av det, sier finnen.

I Frankrike

- Vi har etter dialog med William blitt enige om at han kunne få signere for en ny klubb om det dukket opp en mulighet for det, meldte Lillehammer for en uke siden.

Nå er det klart at finnen fortsetter karrieren i Jokers de Cergy-Pontoise fra byen Cergy der det franske landslaget har base. Klubben rykket opp på øverste nivå i 2020 og ligger nå på en sjetteplass midt på tabellen.

- Da det ble som det ble, var det fint for meg å få en ny klubb raskt, sier Mäkinen som har signert en avtale ut sesongen.

27-åringen spilte 45 kamper for Grüner før overgangen til Lillehammer og har blitt godt kjent med norsk hockey. Høydepunktet kom i vinter med scoring og seier i «Hockey Classic» mot Stavanger Oilers i Håkons hall.

- Som enkeltkamp utmerker den seg, men jeg har kost meg i garderoben og i byen med alle folkene. Jeg har gode minner fra min tid i Norge selv om det som skjedde på Lillehammer nå er veldig trist. Vi har vært en fin gjeng, og den siste tiden har vi også spilt bra hockey, men man må bare håndtere det, sier backen.

- Kan det bli spill i Norge igjen en dag?

- Ja, som sagt har jeg gode minner fra tiden min der. Varme minner. Hvis sjansen dukker opp, er jeg veldig åpen for det, men nå er fokuset på resten av sesongen i Frankrike.

Går rundt 500.000 i minus

Daværende fungerende styreleder Arne Uhlen har uttalt at ingen spillere måtte reise, men at klubben ønsket å redusere lønnskostnadene på spillertroppen og at de som har muligheter andre steder, kan få dra.

Lillehammer går ut i utgangspunktet nærmere 500.000 i minus hver måned, men sparer betydelige summer på en redusert spillertropp. Det nye styret har nå fullt fokus på å økonomi ut sesongen.

- Vi har for høye kostnader satt opp mot månedlige inntekter. Nå må vi se hvor vi kan kutte, men tallet er stort ja, det er det, sa Uhlen til GD før årsmøtet.

LIK-ledelsen har tidligere anslått at klubben har et kapitalbehov på i størrelsesorden 3 til 3,5 millioner kroner. Lokalavisen GD har skrevet at de mener å vite at LIK har hatt nærmere fire millioner i negativ egenkapital.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form