Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 26, 2022

Lover ikke Ahlholm-spill mot Storhamar: - Får se hvordan uken utvikler seg

JORDAL (nitten.no) Vålerenga-trener Fredrik Andersson kan ikke garantere at Rasmus Ahlholm får møte gamleklubben Storhamar på Jordal lørdag.

Foto: nitten.no

Den 32 år gamle svensken gjorde comeback i Vålerenga-trøya med scoring mot Ringerike i helgen.

Lørdag venter klassikeren mot Storhamar der det allerede er solgt rundt 2000 billetter, men trener Andersson kan ikke garantere at Ahlholm blir å se på isen mot gamle kjente.

-  Vi får se. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal gjøre det der. Vi har en bred tropp med 15 forwards vi kan bruke. De som spilte mot Grüner sist gjorde det meget bra så det er helt tiden en vurdering hva som er best for laget og Rasmus, sier Andersson til nitten.no.

- Er det aktuelt ikke å bruke Ahlholm da dette er en spesiell kamp for hans del?

- Ikke fordi det er mot Storhamar, det vil jeg ikke si, men mer treningsmessig om man ser han ikke er i den formen han skal være og at det da kanskje er bedre om han trener enn å spille kamp. Men vi får se hvordan uken utvikler seg, sier VIF-sjefen og minner om at første oppgave er Sparta torsdag.

Gleder seg

Ahlholm gikk fra Vålerenga til Storhamar høsten 2019, men fikk sparken i klubben etter å ha overfalt lagkamerat Jacob Lundell Noer på trening.

Politiet ga Ahlholm 10.000 kroner i bot for kroppskrenkelse etter Noer-episoden, men hockeyspilleren godtok ikke dette, saken endte i retten og svensken ble dømt til å betale 12.000 pluss 4.500 i saksomkostninger.

32-åringen uttalte at han aksepterer dette og ønsker å legge saken bak seg da han i høst på kontroversielt vis ble presentert som VIF-spiller. Etter Ringerike-matchen lørdag uttalte Ahlholm til nitten.no at han gleder seg til lørdagens kamp og at han ikke har gikk uttrykk for at han ønsker å stå over mot gamleklubben.

- Nei, absolutt ikke. Man ønsker alltid å spille kamper. Nå får vi ta Sparta på torsdag, se hvordan det kjennes ut etter den og håpe vi tar med oss selvtillit videre.

- Det er alltid spesielt å møte gamleklubben. Sånn er det. Dette er også en spesiell match i seg selv, det betyr mye for klubben og supporterne og det er to topplag som møtes. Jeg gleder meg. Jeg liker toppkampene, det er de man spiller for, sier Ahlholm.

Toppkamp

Frisk Asker er tilbake på tabelltoppen etter den oppskriftsmessige hjemmeseieren over Grüner søndag, men Vålerenga har andreplassen med fire strake seirer og Storhamar følger som nummer tre.

- Det er moro å være med i toppen. Det er en lang serie og mye som kan skje, men det bygger selvtillit at vi kjenner vi er med. Vi har vunnet viktige kamper og avgjort matcher mot lag mange forventer vi skal slå. Det jeg er mest fornøyd med i de to siste kampene er at vi kun har sluppet inn ett mål, sier trener Andersson.

Rasmus Ahlholm ønsket å spille allerede mot Stavanger Oilers torsdag, men måtte utsette VIF-comebacket ytterligere to dager. Landsmann Andersson tror 32-åringen bare vil bli bedre den kommende tiden.

- Han så bra ut ut fra forutsetningene, men mangler fortsatt litt matchtempo og slike ting. Han er farlig, har bra spilleforståelse, posisjonerer seg godt og gjør poeng så han vil bli en tilvekst for oss.

- Hvordan har han sett ut på trening?

- Han nærmer seg. Han har kanskje ikke grunntreningen som de andre siden han har trent på egenhånd i sommer, og han skal være litt tung nå, men jeg er helt sikker på det blir en bra spiller for oss fremover, sier Andersson.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form