Lukk søk

Landslaget

May 20, 2024

Lover desperat Storbritannia: - Klart jeg er overrasket

Storbritannia-profil Brett Perlini hadde ikke forventet å møte gamle kjente fra Norge i nedrykksduell i Praha.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Tidligere Ringerike Panthers-profil Brett Perlini kan være med på å sende Norge ned etter 19 strake år på øverste VM-nivå i ettermiddag.

Den 33 år gamle canadiskfødte briten forteller at Storbritannia tidlig blinket seg ut møtene med Danmark, Østerrike og Norge som viktigst med tanke på å berge plassen, men så ikke for seg en ren nedrykksduell mot et forsterket norsk landslag.

- Så klart jeg er overrasket. Norge har en solid tropp med gode spillere og er et bra lag, men det har vært en god turnering med mange konkurransedyktige lag. Det er ikke slik at Norge har vært svake, men turneringen er god. Bare se på Østerrike, sier Perlini til nitten.no.

Null poeng betyr nedrykk

Østerrikerne slo Norge 4-1 søndag og kjemper dermed om en plass i kvartfinalen der Tobias Johanssons gutter hadde håpet å ende opp. Nå vil Norge istedet rykke ned dersom Storbritannia vinner etter ordinær tid mandag.

Ved tap etter spilleforlengelse må Norge håpe på hjelp fra Østerrike tirsdag. Seier betyr at nordmennene er klar for øverste VM-divisjon for 20. år på rad i 2025.

- Dette er en stor mulighet for begge lag. Hvis vi ønsker å bli i denne divisjonen, må vi ta poeng mot Norge. Vi har bygget oss opp mot disse kampene gjennom turneringen med oppgjør mot gode lag. Selv om det har blitt noen tap forsøker vi å kjøre på. Nå håper vi å sette alt sammen og gjøre et godt forsøk, sier Perlini.

- Er det mest press på Norge mandag?

- Det kan man kanskje si. Jeg kan ikke snakke for dem, men vi er nok begge like desperate etter å ta denne seieren. Norge er nok favoritter, men det betyr ikke så mye for oss når kampen starter. Vi spiller hardt uansett hvem vi møter.

Bodde på Hønefoss

4-3-tapet mot Danmark er det nærmeste britene har vært poeng i Praha. Perlini og lagkompisene rykket ned i Finland for to år siden og tok steget opp igjen på første forsøk på hjemmebane i Nottingham i fjor.

- Vi er et hardtarbeidende lag som holder sammen og spille hardt. Vi ønsker å skape sjanser gjennom en solid defensiv, forteller Perlini.

33-åringen debuterte for Storbritannia under VM i mai 2021. Få måneder senere flyttet Perlini til Hønefoss der han påfølgende sesong gjorde 35 poeng på 37 kamper for Ringerike Panthers.

- Det er spesielt å møte Norge! Forrige gang jeg spilte mot dem var sesongen etter jeg var i Norge og det endte opp med straffer. Jeg koste meg under tiden i Norge og har mange gode venner der og spesielt i Ringerike, sier Perlini.

Norsk Tipping har Norge som store favoritter i kveld med 1,42 i odds. Coolbet har 1,54 i odds på norsk seier etter ordinær tid i Praha.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form