Lukk søk

Landslaget

April 5, 2024

Lørenskog-preget tropp starter VM-oppkjøringen

Når Norge starter VM-oppkjøringen i Danmark neste uke, er det med hele fire spillere fra overraskelseslaget i troppen - pluss treneren!

Foto med tillatelse: Alexander Henningsen

Tobias Johansson tar med seg Niklas Andresen i støtteapparatet i VM-forberedelsene. Andresen ledet det unge Lørenskog-laget opp i EHL, tok romerikingene til sluttspill og ble nylig presentert som ny Stjernen-sjef.

Tirsdag, med en drøy måned igjen til VM, reiser landslaget til Danmark for å spille to kamper i Odense og Rødovre torsdag og lørdag.

I troppen finnes hele fire spillere som var en del av Andresens Lørenskog-mannskap denne sesongen; David Aas-Larsen, Vegard Faret, Mathias Dehli og Joakim Aarseth Opsahl.

Sluttspill

Av de fire har allerede tre funnet seg ny klubb i ukene etter serieslutt. Aas-Larsen er hentet til Storhamar mens det så sent som torsdag ble klart at toppscorer Faret signerer for Sparta Sarpsborg og Opsahl følger trener Andresen til Fredrikstad.

En rekke landslagsaktuelle spillere er for tiden opptatt med sluttspill både i Norge og Sverige, og Johansson ønsker å benytte anledningen til å se på nye og yngre spillere.

Også Håkon Nilsen, som nå spiller for danske Herlev, unge Tobias Bjercke Larsen fra Färjestad, Filip Lalande fra Stjernen og Sparta Sarpsborgs Jonathan Hermansson blir med til Danmark.

Landslagssjefen har flere ganger snakket om at han mener det er viktig å la flere spillere føle de er i diskusjonen og aktuelle for en tropp.

- Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å skape våre egen nye kjerne av landslagsspillere samtidig som vi håper å øke konkurransen mellom samlingene. Landslaget har godt av at flere kjenner de er nær en landslagsplass, har Tobias Johansson uttalt til nitten.no.

Åtte kamper

Landslaget skal spille åtte treningskamper før VM-premieren i Praha. Etter samlingen i Danmark neste uke blir det to matcher i Ungarn før danskene kommer til Norge og Varner Arena.

Oppladningen avsluttes med dobbeltkamp mot Latvia i Riga.

Landslagstroppen:

Jonas Arntzen, Örebro
Henrik Haukeland, Düsseldorfer
Tobias Normann, AIK
Ole Einar Engeland Andersen, AIK
Sander Vold Engebråten, Jukurit
Isak Hansen, Sparta Sarpsborg
Max Krogdahl, Östersund
Tobias Bjercke Larsen, Färjestad
Håkon Nilsen, Herlev Eagles
Mattias Nørstebø, Björklöven
Mathias Dehli, Lørenskog
Vegard Faret, Lørenskog
Viktor Granholm, Östersund
Jonathan Hermansson, Sparta Sarpsborg
Henrik Knold, Sparta Sarpsborg
Filip Lalande, Stjernen
Stian Kaltrud Nystuen, Stjernen
Mikkel Øby-Olsen, Oskarshamn
Joakim Aarseth Opsahl, Lørenskog
Thomas Berg-Paulsen, Malmö Redhawks
Håvard Østrem Salsten, Sparta Sarpsborg
David Aas-Larsen, Lørenskog

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form