Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 26, 2023

Lindström klar for Vålerenga-rival: - Veldig gira

Tobias Lindström fikk ikke fornyet kontrakt etter ti sesonger i Vålerenga og ble onsdag presentert som Frisk Asker-spiller.

Foto med tillatelse: Frisk Asker

Slik nitten.no erfarte forrige uke, blir Tobias Lindström Frisk Asker-spiller. 35-åringen har signert en toårskontrakt i Varner Arena og blir dermed boende i Oslo-området slik han ønsket.

- Det føles veldig godt å ha fått avklart dette ganske raskt og på en veldig bra og profesjonell måte. Jeg er veldig gira på det som skal komme, sier Lindström.

Han ønsker ikke å kommentere Frisk Asker-interessen forrige uke, men sa følgende om den da ikke navngitte klubben han var i forhandlinger med:

- Jeg tror absolutt det kan bli en ålreit løsning. Dersom det løser seg med klubben jeg snakker med nå, tror jeg vil gi en ny tenning for meg også. Jeg kjenner ikke akkurat på mindre revansjelyst etter det som skjedde. Det er det ingen tvil om.

Vraket

Drøye tre uker har gått siden Vålerenga-veteranen fikk beskjed om at han ikke var ønsket på Jordal neste sesong etter kontraktens utløp.

Etter ti sesonger og nesten 500 matcher måtte «Tobbe» ut på klubbjakt og legge nye planer etter å ha sett for seg å avslutte hockeykarrieren i Vålerenga der han også er bosatt.

- Blytungt. Det føles helt for jævlig, så klart. Jeg har vært med på ekstremt mye her og hadde sett for meg at jeg skulle avslutte karrieren i Vålerenga. Det er ikke slik at man skal leve på gamle meritter, og det er ingen lojalitetsbonus jeg snakker om, men jeg føler jeg holder nivået for å spille i ligaen. Men nå ble det ikke sånn. Det føles utrolig surt. Helt surrealistisk, sa Lindström da til nitten.no.

Stockholms-karen, som gjorde 36 poeng på 42 seriekamper denne sesongen, var med på å slutt ut Frisk Asker i kvartfinalene. Nå venter en ny hverdag i oransje i Varner Arena.

- Jeg skal forsøke å bidra med bra toveisspill. Gjennom mange år i bransjen har jeg fått en del rutine, og Frisk vet nok hva de får. Jeg føler meg likevel sulten på å bli bedre hele tide og ønsker å utvikle mitt spill. Det skal bli kult med noe nytt, sier Lindström.

- Nå håper jeg vi skal ta Frisk til et nytt nivå spillemessig. Jeg skal komme hit og jobbe hardt hver dag.

Fornøyd sportssjef

Som i fjor vår var Frisk Asker-sportssjef Vidar Wold tidlig ute med å få på plass viktige brikker. Også da presenterte askerbøringene en signering som vekket engasjement på Jordal i form av Alexander Bonsaksen.

- Tobias er først og fremst en solid og rutinert løper som vi vet leverer godt med poeng hver sesong. I ham får vi en sterk toveiscenter som er anvendelig både i over- og undertall. Han har gjennom sine år i Norge vist seg som en av ligaens beste droppere. Forrige sesong vant han 61,9 prosent av alle dropper - noe som er usedvanlig bra, sier sportssjef Vidar Wold.

35 år gamle Lindström vil få en sentral rolle både på og utenfor isen i Varner Arena der Frisk sikter mot å revansjere en skuffende sesong.

- Signeringen av Tobias er helt i tråd med det vi har sett etter. Da det ble aktuelt å signere Lindström, fikk vi svært gode tilbakemeldinger på han som person, og hvilken betydning han har hatt for garderobekulturen der han har vært.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form