Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 20, 2022

Lillehammers store festdag: - Et vanvittig bra arrangement!

To seirer, over 6500 tilskuere og penger i kassa. Det er kun smil i Lillehammer-leiren dagen etter den fjerde utgaven av Hockey Classic!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Festrusen har lagt seg på Lillehammer søndag ettermiddag. Supportene fikk en herlig lørdag med seier i både dame- og herrekampen, påfølgende feiring og godfølelse dagen derpå.

- Det er jo et vanvittig bra arrangement, om jeg skal si det selv! Helt rått. Det er like mektig hver gang og det er godt å ha arrangert det igjen, sier daglig leder og sportssjef Atle Svensrud til nitten.no.

- En tradisjon som er kommet for å bli?

- Ja, absolutt. Absolutt. Det tror jeg både vi og Hockey-Norge har lyst på. Jentene fortjener også denne festdagen de kommende årene. Det var helt rått med seier og mye folk også der.

Oilers igjen?

1340 mennesker fikk med seg at Lillehammer-damene innledet hockeyfesten med å slå Oilers 5-2 i toppkampen før herrene fulgte opp. Med over 5000 flere vitner i Håkons hall slo Aleksander Smirnov til med nok en overraskende seier.

To dager etter at Storhamar ble slått i CC Amfi stoppet Trym Gran 42 av 43 Oilers-skudd. Adrian Ellingsen kjempet inn 2-1, William Mäkinen kunne ikke timet sitt første LIK-mål bedre og gode Henrik Eriksson avgjorde definitivt i tom kasse.

- Vi har slitt med masse skader i hele år, men nå har vi fullt lag og da vet vi at vi kan slå alle. Dette må vi bare bygge videre på, sier Svensrud om laget som nå har fått kontakt med topp seks-klubbene.

- Ble det et pluss-arrangement lørdag?

- Jaja, det blir det. Vi har ikke telt opp enda, men det var veldig bra omsetning så det blir bra. Absolutt et viktig tilskudd i klubbkassa.

Det blir Hockey Classic i Håkons hall også om et års tid, men om motstanderen da vil hete Storhamar, Stavanger Oilers eller kanskje Vålerenga er det ingen som vet.

- Vi vet ikke helt hvordan vi skal gjøre det enda. Det kan bli hvem som helst og det også bli Oilers som kommer tilbake. De hadde med sine sponsorer hit hele helgen og var veldig fornøyde med oppholdet, sier Svensrud.

Siden 2017

10.031 tilskuere stilte på tidenes første Hockey Classic i OL-byen i 2017. Påfølgende år møtte 9165 mennesker opp for å se Lillehammer slå rivalen Storhamar 3-2.

8345 var tilskuertallet i 2019 mens LIK i desember 2020 melte at det planlagte arrangementet med kamp mot Oilers i februar 2021 ble avlyst grunnet pandemien som herjet.

September 2021 måtte Lillehammer nok en gang innse at hockeyfesten ikke lot seg arrangere grunnet usikkerheten rundt restriksjonene, men nå var arrangementet endelig tilbake. 6532 mennesker så herrekampen mens 1340 møtte opp for å se klubbens damelag slå Oilers 5-2.

- Vi hadde håpet på litt mer, men samtidig tror jeg det er bra i disse tider. Nå har vi også vist at vi kan arrangere med hvilken som helst motstander, og også klubben som holder til lengst unna oss geografisk, så det er bra, sier Svensrud.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form