Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 17, 2023

Lillehammer-snuoperasjon også på isen: - Står bedre som en enhet nå

Den gode seriestarten har gitt «nye» Lillehammer selvtillit. Emil Nyhus tror klubben som var truet av konkurs for under ett år siden kan ende blant de fem beste.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi håper å fortsette med dette her, men det er kun hard jobb som må til. Det kommer ikke gratis, sier Nyhus til nitten.no.

Lillehammer-gutten var en av dem som tok det tyngst da klubben i fjor vinter var truet av konkurs. Importene forsvant, satsingen kollapset og det måtte kuttes i absolutt alle budsjettposter.

Og ryddeguttene lyktes. Styreleder Per Olav Andersen har fortalt nitten.no at klubben gikk med 850.000 i overskudd første del av 2023, troppen er ti prosent billigere og markedsavdelingen har satt rekord i antall sponsorkroner!

Som om ikke det var nok opplever også Lillehammer sportslig suksess for tiden. Laget var tippet foran de antatt bunnlagene, men likevel ikke spådd å true Sparta Sarpsborg, Stjernen og Frisk Asker og topp fem-plassene.

- Vi har hatt troen på oss selv hele veien. Folk har tippet oss der de har, men vi har fokus på oss selv og ønsker å motbevise spådommene. Det tror jeg har gitt oss en liten go, sier Nyhus.

18 poeng

Lillehammer har vunnet kampene de «skal vinne» og tok en pen skalp i helgen da Sparta Sarpsborg ble slått 2-0 i Eidsiva Arena. 18 poeng på ti kamper holder til en fjerdeplass bak de tre favorittene så langt.

- Jeg føler vi blir bedre og bedre, og har troen på at vi kan fortsette med dette. Klarer vi å bygge mer på dette her og bli enda tryggere på systemet, tror jeg vi kan nå langt. Samtidig har vi ikke samme bredde i troppen som de beste. Vi trenger å holde folk skadefrie. Da kan vi gjøre det bra og klare topp fem, tror Nyhus.

- Mot Sparta viste vi at vi er et bra lag som også kan slå topplagene. Det er de morsomste kampene å vinne; de tette toppkampene når det er jevnt lenge og man avgjør mot slutten. Det gir meg en god følelse og troen på at dette kan fortsette.

- Det har skjedd mye på et snaut år?

- Det har blitt ryddet opp. Sportslig er det spillere som har vært her en stund som har fått sjansen og mer tillit. Jeg føler vi står bedre som enn enhet nå. Vi er en bra gjeng som spiller på en måte som passer oss, sier 26-åringen.

Roser treneren

Tsjekkiske Jakub Petr ble hentet til Lillehammer i sommer som Aleksander Smirnovs erstatter. Sammen med tidligere Vålerenga-back Daniel Sørvik fikk han jobben med å gjenreise klubben.

- Han er veldig flink og veldig hockeypønsj. Det virker som han ser på hockey 24 timer i døgnet nesten. En veldig trivelig kar. Når vi er i hallen ønsker han 100 prosent fokus på å prestere, men når vi har fri ønsker han at vi skal koble av. Og han kan bli irritert. Det har vi fått føle på, forteller Nyhus.

Men hittil har det vært lite å være sint for. Seks seirer på ti kamper er mer enn godkjent, men nå venter Storhamar og Vålerenga.

- Jeg føler oftere og oftere vi spiller som en enhet. Mot Sparta var det ganske tydelig at vi har blitt bedre på det. Og nå har vi holdt nullen i to kamper på rad. Det kan jeg ikke huske sist skjedde!

Ikke vi heller, men vi sjekket. I seriesammenheng er svaret februar 2020 der MS og Grüner ble slått henholdsvis 4-0 og 9-0 i løpet av ni dager.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form