Lillehammer snudde og vant

Lillehammer hadde innledningsvis problemer med effektiviteten, men det løsnet til slutt for laget fra OL-byen. Grüner fikk heller ingen hjelp fra sine naboer Vålerenga, som betyr at de nå ligger sist i Fjordkraftligaen.

Grüner - Lillehammer 1-4

Rinne med skade for Grüner

Ca 5 tilskuere fikk se en begivenhetsløs første periode i Grünerhallen, eller «Oslos Madison Square Garden» som speaker velger å kalle den.

Hjemmelaget sleit en stund med å komme seg ut av egen sone, men det løsnet noe etterhvert. Rinne giør en solid keeperjobb og holder nullen selv med 22 skudd på mål. Rinne blir backet av et oppofrende forsvar, så på tross av Lillehammers 92% av totale skudd på mål var det målløst til første pause.

Det blir gjort et noe uforventet keeperbytte på Grüner. Inn til andre periode går Rinne ut, til fordel for Mikkel Wik.

Etter halvspilt andre periode har fortsatt ingen av lagene maktet å få uttelling, ei heller i i overtallsspill. Ustabilitet defensivt har kjennetegnet Lillehammer litt i det siste, også i denne kampen varierer de  veldig i backpar, noe som halvveis ut i kampen ikke ser ut til å lønne seg nevneverdig.

Det skal ta et kvarter før første målet kommer, Steen setter pucken inn bak Joona Partanen. (Dog ikke uten at dommerene måtte av uvisse årsaker inn og sjekke video). Lillehammer svarer umiddelbart og Julius Persson får pucken i mål og utlinkner til 1-1.

Lillehammer får sjansen til å øke med et straffeslag etter at Holmstrom blir hektet og får sitt kne i metallet. Holmstrøm må ut med skade.

Nick Dineen klarer ikke sette pucken forbi Mikkel Wik som gjør en fantastisk redning.

Det går likevel bare noen få sekunder før Martin Ellingsen demper skuffelsen over straffebom ved å sette 1-2 i åpent bur. Nå løsner det for bortelaget, selvtilliten er tilbake og Cangelosi blir satt perfekt opp og får æren av å sette tredje målet.

Kaptein Dineen får gjort opp for straffebommen selv også, med en backhandsscoring halvveis ut i tredje periode.

Sluttresultatet i årets første kamp i Grünerhallen blir 1-4. Lillehammer holder seg på sjetteplass på tabellen, mens Grüner, med sitt tap og Narviks sterke seier mot Vålerenga tidligere i dag, befinner seg nå på jumboplass.