Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 22, 2021

LIK-veteran om utbruddet: - Det smalt ganske fort

Joakim Eidsa Arnestad er en av Lillehammer-spillerne som ikke har testet positivt. Klubbveteranen føler med lagkompisene som nå får en veldig annerledes jul.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Dette må ha gått fort. Vi tok hurtigtester for en uke siden, og da var det ingen som var positive. Det har skjedd mye på en uke, sier Arnestad til nitten.no.

Det var tirsdag GD meldte et omfattende smitteutbrudd i Lillehammer-troppen.

-  Smittesporing og kommunen tar dette her videre nå. Vår prioritet blir å ta vare på guttene og krysse fingrene for at de ikke blir alvorlig syke, sa daglig leder Atle Svensrud, som selv tidligere har vært smittet, til nitten.no.

Han bekreftet i går ettermiddag til HA at det var snakk om ti spillere og ledere som var smittet. Kort tid senere meldte Lillehammer i en pressemelding at tallet var 14.

Nye tester i dag

Det skal ikke være snakk om flere positive tester siden pressemeldingen, men Arnestad og de andre spillerne som ikke er smittet skal testes på ny i dag.

- Da smittetrykket i Norge økte, fikk vi rimelig klar beskjed om å ta hensyn og så lite risiko som mulig. Men det finnes ingen garanti uansett, man kan bli smittet på butikken for eksempel. Men vi har hvert fall forsøkt å ta minst mulig risiko, sier Arnestad.

- Blir man litt skremt når det plutselig er 14 positive prøver?

- Ja, men blir jo det. Vi visste det kunne skje også hos oss, men det smalt ganske fort. Det har blitt litt sånn at når man hører noen hoster begynner man å tenke med en gang, men det er vanskelig å si hvordan det kom inn i troppen. Det er kjipt. Særlig siden det er jul og flere skulle reise hjem i noen dager. Veldig kjipt for de som må sitte for seg selv.

Med familien

LIK-veteranen forteller at klubben stiller opp med julemat fredag. Julaften blir annerledes for de smittede spillerne, men også for mange av de andre i karantene blir det en amputert utgave av 24. desember.

- Jeg har kone og barn som tar risikoen ved å være i huset sammen med meg. Det hadde vært kjipt å være alene på et rom i sju dager, sier Arnestad, som slik situasjonen er nå kan teste seg ut 2. juledag.

- Jeg føler meg frisk. Men vi får se etter hvert, sier 34-åringen.

- Frykter dere det kan bli som forrige sesong med utbredt smitte og full nedstenging?

- Man frykter det jo, men vi har et håp om at vi ikke skal komme dit igjen. Det skal kanskje litt mer til nå siden nesten alle lagene var gjennom det sist. Det hadde vært kjedelig om det ble stoppet to år på rad.

Det som trolig blir stoppet er romjulskampene mot Storhamar, men ingen endelig avgjørelse er tatt foran mjøsduellene 28. og 30. desember.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form